Další díl FIFA by měl vznikat údajně pod patronátem 2K
zdroj: Electronic Arts

Další díl FIFA by měl vznikat údajně pod patronátem 2K

27. 5. 2024 11:40 | Novinky | autor: Adam Homola |

Podle neověřených tvrzení leakera mohplay_inc_ si 2K údajně zajistila oficiální licenci na vývoj dalšího dílu ze série FIFA, což by bylo poměrně bezprecedentní. Jistě netřeba nijak dlouze připomínat, že značka FIFA „patřila“ desítky let EA a právě 2K, respektive Take-Two, je společně s Konami jedním z mála dlouholetých konkurentů v oblasti virtuálního sportu.

I když jsou zprávy zatím nepotvrzené, odpovídají dřívějším spekulacím, že 2K měla v minulosti jednat s organizací FIFA právě o tom, že by převzala cennou herní značku, které se v Electronic Arts vzdali. Už na začátku roku naznačil tohle dříve nemyslitelné potenciální partnerství také server Insider Gaming, tudíž se spekulace a zatím pořád neoficiální informace začínají množit a hezky doplňovat.

Možnost vstupu 2K by na trh fotbalových simulací mohla přinést po dlouhé době čerstvý vítr, protože vedle EA Sports FC tu máme leda tak sérii eFootball od Konami, která v mnohém ustoupila z někdejších pozic a jen těžko hledá nové hráče.

Na druhou stranu se EA i s rebrandovanou sérií nadále daří. EA Sports FC 24 dosáhla v prvním týdnu 11,3 milionu hráčů, čímž překonala 10,3 milionu hráčů FIFA 23 ve stejném období předchozího roku. Změna desítky let zavedené a světoznámé značce očividně neuškodila. Navzdory smíšeným recenzím fotbalová hra od EA dokázala, že zůstává robustní a extrémně úspěšná i bez licence FIFA.

Co přesně by se značkou FIFA udělali v 2K, můžeme zatím jen spekulovat, každopádně další velká fotbalová konkurence pro EA určitě neuškodí. Pokud navíc ještě ponese oficiální licenci FIFA, půjde už jen o třešničku na extrémně kompetitivním dortu.

Smarty.cz

Nejnovější články