Cygames předvádějí technologii určenou pro Project Awakening
zdroj: tisková zpráva

Cygames předvádějí technologii určenou pro Project Awakening

15. 11. 2021 15:00 | Novinky | autor: Pavel Makal |

O chystané hře s (patrně dočasným) názvem Project Awakening víme už od roku 2018, nyní se ale autoři z Cygames po delší době připomínají, abychom nezapomněli, že její vývoj stále pokračuje. V rámci diskuzního panelu na vlastní technologické konferenci předvedli schopnosti svého dedikovaného enginu Cyllista v praxi.

Prezentace se věnovala primárně možnostem nástrojů pro tvorbu prostředí a renderovacích schopností v otevřeném světě. Na to, jak by mohla tajemstvím opředená hra vypadat, se můžete podívat na přiloženém videu, bohužel jsme se ale žádné bližší detaily o ní samotné nedozvěděli.

Cygames od oznámení před třemi lety drží veškerý vývoj pod pokličkou. Loni v září na konferenci CEDEC zazněla informace o tom, že společnost najímá nové vývojáře pro hru i technologii, která ji má pohánět. Letos v květnu se šéf firmy pro magazín Famitsu vyjádřil v tom smyslu, že obojí vzniká v tandemu a navzájem se ovlivňuje. 

Tajemný Project Awakening je v současnosti stále oznámený pro PlayStation 4, dá se ovšem předpokládat, že s ohledem na stále ještě vzdálený termín vydání využije i sílu PlayStationu 5.

Nejnovější články