Creative Assembly oznámili free to play hru Total War: ARENA
zdroj: tisková zpráva

Creative Assembly oznámili free to play hru Total War: ARENA

29. 3. 2013 10:40 | Novinky | autor: Adam Homola |

Free to play není trend, který by pominul za pár měsíců. Postupně ho začínají více či méně úspěšně zkoušet skoro všichni a po nedávném oznámení Hearthstone: Heroes of WarCraft tu máme další veterány, kteří se vydají do nových vod “bezplatného” hraní. A stejně jako Blizzard si k tomu vezmou svoji nejslavnější značku. Hlavní designér James Russel totiž na konferenci GDC za studio The Creative Assembly oznámil nový F2P titul Total War: ARENA.

Není to žádný remake, HD port nebo jiná předělávka, ale zbrusu nová hra v sérii Total War, jen s tím rozdílem, že Total War: ARENA bude první free to play hra anglického studia. Tvůrci o ní mluví jako o spin-offu a hra prý bude reprezentovat 10+ let zkušeností vývojářů se strategickým žánrem. “Nabídneme hráčům šanci postavit proti sobě ty největší vůdce a jejich armády napříč historií v masivních týmových bitvách. ARENA se bude soustředit výhradně na online multiplayer a bude kombinovat prvky z RTS a MOBA her,” píše se na oficiálním webu.

Pokud je vám značka Total War blízká a chtěli byste tvůrcům pomoct, máte šanci v budoucí betě. Na webu doslova píší, že hledají hráče, kteří by jim pomohli vybrousit vizi “detailního a hlubokého multiplayerového, taktického zážitku.” Což nám dává naději na to, že Total War: ARENA nebude jen nějaký horkou jehlou šitý levoboček, ale mohla by to být pořádná hardcore hra, jen převlečená do F2P kabátku. Spousta věcí je samozřejmě pořád ve hvězdách a i sebelepší herní mechaniky by mohli manažeři ze Segy zabít necitlivým použitím mikrotransakcí, ale snad si tohle vývojáři budou moct ohlídat.

Víc informací, nebo obrázků/videí zatím není. Na webu hry se můžete přihlásit do bety, díky které se můžete dostat nejen do uzavřených beta testů, ale také byste měli po vydání dostat exkluzivní přístup k předmětům z Vanguard Armoury. The Creative Assembly pochopitelně pořád chystají klasický Total War: Rome II, ale co se stane ve chvíli, kdy by se Rome II prodával “jen” normálně podle očekávání a ARENA by byl velký a úspěšný hit? Jaký by to mělo dopad na budoucnost značky Total War si teď můžeme jen domýšlet...

Nejnovější články