Consortium: The Tower se pokusí o úspěch na Kickstarteru jako mix Deus Ex a Smrtonosné pasti
zdroj: tisková zpráva

Consortium: The Tower se pokusí o úspěch na Kickstarteru jako mix Deus Ex a Smrtonosné pasti

19. 1. 2016 13:11 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Jak vývojáři předem avizovali, vystavili svůj projekt Consortium: The Tower na Kickstarteru, kde od hráčů žádají příspěvek 450 tisíc kanadských dolarů (cirka 7,6 milionů korun). The Tower je pokračováním Consortium, které by mělo navazovat na principy a mechanismy nastolené prvním dílem. Navrch samozřejmě ale nechybí nový obsah a rozvinutí komplikovaného příběhu plného konspiračních teorií a četných zrad.

Consortium: The Tower dostanete do rukou androida jménem Bishop Six. Ten se může do akce vrhnout pěkně střemhlav, stejně tak lze ale může problémy uchopit i z opačného konce a vyřešit nastalé herní situace za pomocí stealthu či diplomacie. Jelikož je hra v základě first person, hodně tento přístup evokuje Deus Ex. Teoreticky můžete hrou projít bez jediného výstřelu, jen pomocí ukecávání, uplácení a plížení.

Na hře spolupracuje nejen jádro vývojářů, kteří původně stáli za Consortiem, ale také nově příchozí tvůrci – tento tým pak slibuje ještě hlubší příběh, který mohou hráči buďto složitě rozplétat, nebo jej nechat jen tak plynout okolo a nevšímat si jej. Volba je pouze na nich samotných.

Co se týče zápletky, Bishop Six se vrací do staré známe Churchill Tower, ve které neznámí útočníci drží rukojmí (na to konto autoři hru přirovnávají k mixu prvního Deus Ex a Smrtonosné pasti). Že však situace není tak jednoduchá napovídá konstatování, že se dočkáte komplikovaného vyprávění, ve kterém není nic striktně černobílé a k prokecání budou desítky postav. 

Consortium: The Tower zdroj: tisková zpráva

Samotný svět je již na hraně světového míru – většina palčivých problémů lidstva byla vyřešena a nic tak nestojí v cestě pozastavení veškerých malicherných konfliktů. Nicméně, právě Bishop a jeho příběh je důkazem, že vše není tak růžové. Sám pracuje pro bezpečnostní složky Konsorcium, které zasahují proti teroristům - právě takovým, jací ovládli Churchill Tower. Do toho se míchají neznámí, vlivní lidé, kteří chtějí, abyste se Konsorciu vzepřeli a ještě se do hry přidává londýnská policie.

K vyřešení krize si můžete dopomáhat za pomocí řady všech herních frakcí – hráči si tak budou moci zahrávat například s policií – tu lze buďto dostat na svoji stranu, nebo naopak znepřátelit. K únosu se navíc přidává vyšetřování záhadného a nepřirozeného zemětřesení lokalizovaného právě pod Churchill Tower a dočkáte se i konfrontace s umělou inteligencí jménem Consortium King, jež zprostředkovává kontakt právě mezi Bishopem a venkovní entitou (tedy hráčem samotným).

Hlavní devizou hry je ale dle autorů především naprostá volnost – hra nabídne prostředí takřka totálního sandboxu, ve kterém si můžete dělat prakticky co chcete. Každá akce však má své následky. Dialogy mají být realisticky ztvárněné a hra by neměla být přerušována u jiných titulů typickými prvky jako jsou například animované příběhové předěly.

To vše se bude odehrávat ve futuristickém prostředí roku 2042, přičemž plánované je vydání na nové konzole a na PC. Bližší informace se můžete dočíst na oficiálních stránkách hry, na citované kickstarterové kampani a koneckonců také v přiloženém videu.

zdroj: Archiv

Nejnovější články