Čínský Assassin's Creed Jade se prý odkládá až na příští rok
zdroj: Ubisoft

Čínský Assassin's Creed Jade se prý odkládá až na příští rok

22. 3. 2024 14:30 | Novinky | autor: Adam Homola |

Očekávaný mobilní Assassin's Creed Jade odehrávající se ve starověké Číně sice přesné a oficiální datum vydání nikdy neměl, ale původně se s ním počítalo na letošní rok. To už teď podle zdrojů agentury Reuters neplatí, nově se prvního opravdu plnohodnotného a velkého Assassína na mobily máme dočkat až příští rok.

Důvodem je prý změna strategie Tencentu, který má vývoj Assassin’s Creed Jade primárně na svědomí.

Tencent podle Reuters přerozděluje lidské zdroje tak, aby lépe využil domácího úspěchu své párty hry DreamStar. Jade tak má najednou méně vývojářů a proto v letošním roce nestihne vyjít.

Tencent, která má za sebou mnoho adaptací velkých franšíz pro mobilní platformy, včetně Call of Duty a PUBG, se k odkladu zatím nevyjádřil. Ubisoft záležitost zatím také nekomentuje, ale dá se očekávat, že by mohl třeba během léta na internetu přistát alespoň nějaký nový trailer, když ne tedy hra samotná.

Assassin’s Creed Jade samozřejmě není jedinou novou hrou v sérii, na které Ubisoft pracuje. V plánu jich má celou řadu, ale nejblíž k vydání má nejspíš japonský Assassin’s Creed Codename Red, který má podle spekulací stihnout vyjít ještě letos na podzim.

Nejnovější články