Chcete si smazat účet na Facebooku? Přijdete o všechny hry pro Oculus VR
zdroj: Oculus VR

Chcete si smazat účet na Facebooku? Přijdete o všechny hry pro Oculus VR

26. 10. 2020 10:08 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

O kontroverzním kroku Facebooku propojit headsety pro virtuální realitu s účtem na největší sociální síti jsme vás informovali už ve dvou různých článcích. Spojení Facebooku a Oculus VR je ale čím dál tím problematičtější. Rozhodnutí smazat si účet na Facebooku vás totiž podle zjištění Eliho Schwartze, ověřeného serverem UploadVR, připraví i o všechny pořízené hry, následné nákupy, achievementy a postup.

Méně radikální deaktivace účtu vám sice nesmaže knihovnu her nadobro, ale nebudete k ní a k Oculu mít po dobu pozastavení přístup. Účty na Facebook a pro virtuální realitu od říjnové aktualizace už zkrátka nejdou rozdělit, na rozdíl od komunikační platformy Messenger, kterou po deaktivaci stále používat můžete.

Facebook upřesňuje, že pokud momentálně vlastníte Quest, Rift nebo Rift 2, neplánujete si pořídit další headset a účty pro Oculus a Facebook jste zatím nespojili, pak smazání vašeho účtu na Facebooku nic neovlivní. Kdokoliv si ovšem Oculus pořídí nebo poprvé spustí až teď, případně vlastní Quest 2, musí se přihlásit skrze Facebook. Od roku 2023 pak headsety nebudou oddělené účty podporovat vůbec.

Mnoho lidí tento přístup kritizuje, už proto, že na Facebooku je snadné dostat ban z naprosto nesouvisejících důvodů. Šéf divize pro virtuální realitu Andrew Bosworth minulý týden upozornil, že se lidé mají průběžně ujišťovat, že svůj Facebook používají „správně“, než si headset pořídí, a označil se za velkého fanouška tohoto kroku. Prý jde o běžnou praktiku u Googlu, Applu nebo Xboxu. Případů lidí, kteří o přístup k virtuální realitě přišli kvůli banu na Facebooku, je prý minimum a klady opatření převažují jeho zápory.

Odpůrci naproti tomu doporučují založit si separátní účet, jeden na VR a druhý… no, na všechno ostatní. Hodí se ovšem upozornit, že tento postup odporuje licenčním podmínkám Facebooku.

Nejnovější články