zdroj: Digital Mosaic Games

Čeští vývojáři chystají klasickou point-and-click adventuru Castle Dornstein

23. 10. 2020 14:49 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Aktualizováno 24. 10., 14:14.

Klasické point-and-click adventury mají v tuzemsku svou tradici, s trochou nadsázky se dá říct, že v 90. letech šlo o nejčastější žánrovou volbu českých vývojářů. Možná právě na ni chtějí navázat vývojáři ze studia Digital Mosaic Games, které připravuje titul Castle Dornstein.

Nejde tedy pouze o vývojáře z České republiky. Studio je mezinárodní a zahrnuje například i vývojáře z Itálie, Spojených států či Irska. Tematikou je nám ovšem nebývale blízké.

Hra se odehrává v prostředí severních Čech 18. století na fiktivním hradě rodu Dornsteinů. Svou inspiraci čerpá především z dobových románů, ale i z lidové slovesnosti a slovanského folklóru. Pixelartová grafika hře dodává devadesátkový retro vzhled, který odkazuje na legendy žánru.

Castle Dornstein bude vyprávět příběh o záhadné knize, jejíž obsah láká ke zkoumání. Ve stínech zámku, kde byla nalezena, ale číhají děsivá tajemství. Na současnou podobu hry se můžete podívat v novém teaseru v záhlaví článku, celý projekt lze sledovat třeba na Twitteru nebo Facebooku.

Autorský tým v minulosti vytvořil mysteriózní detektivní adventuru Metaphobia, která se taktéž vyznačovala retro stylizací. Na Steamu má velmi pozitivní hodnocení, snad se tedy Castle Dornstein povede zrovna tak.

Aktualizováno. V původní verzi článku jsme Castle Dornstein označovali za českou hru. Ve skutečnosti jde o výtvor mezinárodního studia.

Nejnovější články