České Truck Simulátory nově podporují modifikace i v multiplayeru
zdroj: Foto: SCS Software

České Truck Simulátory nově podporují modifikace i v multiplayeru

26. 10. 2021 8:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Studio SCS Sotware letos v létě spustilo synchronizovaný multiplayer ve svých simulacích Euro Truck Simulator 2 a American Truck Simulator. V režimu Convoy přímo vidíte své kamarády ve sdíleném světě, a můžete tak plnit zakázky společně.

Nicméně dosud jste tak mohli činit pouze s neupravenými verzemi, přičemž obě hry jsou oblíbenou destinací modderů. Studio nyní na četné žádosti odpovídá kladně a zprovozňuje podporu modifikací v multiplayeru.

Konečně tak ostatní hráči uvidí, jakým strojem se skutečně vozíte. Každá multiplayerová seance je ovšem limitovaná na 70 aktivních modifikací, takže to zase nepřehánějte. U každé hry, do které se budete chtít připojit, uvidíte informaci o tom, zda vám náhodou nějaký mod nechybí, a pokud je dostupný ve Workshopu, budete na něj odkázaní a během pár chvil budete mít hru připravenou na daný server.

Tvůrci očekávají, že většina populárních modifikací bude automaticky fungovat, ale může se stát, že narazíte na problém s kompatibilitou. Některé modifikace budou potřebovat zásah svých autorů, aby se v multiplayeru projevily, jako třeba nové zvuky, které běžně uslyší hráč, který je používá, ale k ostatním hráčům bez úpravy nedolehnou.

Poslední update obou her, který přinesl podporu modifikací pro multiplayer, rovněž přišel se zbrusu novým force feedbackem pro volanty, který je teď mnohem blíž reálné odezvě od podvozku. Tato vychytávka přišla akorát v čas na vydání nového volantu Thrustmaster T248, jehož se týká nejnovější událost ve World of Trucks a který vám ještě tento týden zrecenzujeme.

Nejnovější články