Česká strategie Imperiums v příštím rozšíření rozpoutá punské války

21. 1. 2022 13:30 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

V jednom rohu ringu si navléká rukavice obr ze severní Afriky, gigantický, opálený, soudě dle perfektní pedikúry hodně, hodně bohatý. V tom druhém se sebevědomě protahuje hubený italský střízlík s potrhanými, špinavými trenýrkami, kterému se na hrudi skví mizerně vytetovaný nápis „I LUV GREECE“. Na koho z těchhle bijců byste vsadili svoje těžce vydělané drachmy?

Someliéři antické historie by se samozřejmě odlišili od tupého davu sázkou na prcka, protože moc dobře vědí, jak nakonec dopadly punské války, slonům v alpských průsmycích navzdory. Ale v novém rozšíření české velkolepé strategie Imperiums: Greek Wars budete moci historii změnit – je možné, že solí zasypete ruiny Říma a Kartágo zůstane stát navěky.

Imperiums: Rome vs Carthage vám, stejně jako základní hra, dá svobodu pohnout kormidlem dějin libovolným směrem – a navíc u toho budete moci plout v téměř libovolné lodičce. Kampaň navazující na předchozí DLC Age of Alexander vás nechá vybrat z 25 států na obrovské mapě, kterou ohraničují Hispánie na západě, Sahara na jihu, Seleukovská říše na východě a germánské lesy na severu.

Na tomhle krvavém písečku se utkají uvadající velmoci i vitální nováčkové na vzestupu – a mezi druhé jmenované se zdaleka neřadí jenom Řím. V chřadnoucích torzech říší, kterým kdysi vládli Alexandrovi generálové, by se chtěli usadit i zástupci migrujících kmenů. Ti sbalí rodinu, koně i stany, někam se odstěhují a založí nové království, pokud je tedy původní majitelé daného kusu půdy napřed nezmasakrují.

zdroj: Crusader Blade

Kromě stěhovavých kmenových uskupení je další novinkou DLC sada nových událostí. V království může vypuknout epidemie moru, může bouchnout sopka, můžou povstat otroci (jedno je výrazně nebezpečnější než druhé, což poznáte podle skutečnosti, že Pompeius si se Spartakem poradil celkem bez problémů, zatímco Pompejím se proti Vesuvu vedlo výrazně hůř).

Hrou vás budou provázet i konkrétní dějové zvraty založené buď na skutečné historii, nebo na alternativních tocích veliké řeky času. Když nastanou vhodné podmínky pro danou událost, pak k ní dojde, i když třeba v jiném kontextu, než jak to popisoval Hérodotos. Jak sami tvůrci varují: „Všechno má svoje následky, i ten nejmenší akt vlídnosti či nepřátelství.“

Imperiums: Rome vs Carthage vyjde někdy letos na jaře, až roztají sněhy a umožní chobotnatcům snadněji mašírovat do údolí řeky Pád. Alexandrovo DLC jednoho vyšlo na 17 eur a očekával bych, že Řím na tom bude podobně.

Nejnovější články