Česká plošinovka Ministry of Broadcast míchá 1984, televizní reality show i Monty Pythony
zdroj: tisková zpráva

Česká plošinovka Ministry of Broadcast míchá 1984, televizní reality show i Monty Pythony

29. 1. 2020 11:10 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Rozdělit či oddělit nějakou zemi zdí je v aktuální i historické politice poměrně populární koncept. Dokonce natolik populární, že se probojoval i do chystané pixelartové plošinovky Ministry of Broadcast. Její hlavní hrdina se zoufale touží dostat na druhou stranu, ovšem jediný způsob, jak toho docílit, je účinkovat v reality show pořádané vládnoucím totalitním režimem.

I přes poměrně závažné téma a politický kontext si Ministry of Broadcast snaží uchovávat humor a nadhled inspirovaný britským komediálním uskupením Monty Python. Přestože její protagonista musí bojovat proti nástrahám totalitního režimu, jakož i s prachobyčejnou gravitací a pastičkami, které vám z plošinovkového žánru mohou být dobře známé, neztrácí smysl pro humor. Zejména ten sarkastický.

Společnost na jeho osamělé cestě pod přísným dozorem dělá především přidrzlá vrána, která pro uštěpačnou poznámku nejde daleko. Spíš než ukecaností chce ale Ministry of Broadcast vyprávět hlavně obrazem, kde najdete vlivy orwellovské dystopie i naleštěných reality show, které ale realitu ani náhodou neukazují.

zdroj: Archiv

Místní totalitní režim si dokonce vysloužil vlastní vizuální styl, který se drží pár konkrétních barviček a v pixelartovém duchu kombinuje ruskou a českou avantgardu s retro plakáty švýcarských Alp. Postavy jsou podle tvůrců záměrně vymodelované z minimálního množství pixelů, aby si každý mohl domýšlet, jakou emoci asi daný člověk prožívá.

Stejně tak jsou osekané i skákačkové prvky. Nepočítejte s žádným dvojitým skokem nebo dashováním. Ovládání a fyzika vás mají přinutit cítit váhu vašich činů a Ministry of Broadcast obsahuje přes 35 unikátních animací smrti zrzavého hlavního hrdiny, ať už půjde o obyčejné pády či různé smrtící pasti. Au. Kromě toho vás všudypřítomné oko velkého bratra bude nutit i do amorálních činů, s jejichž následky budete muset žít, ale zároveň vás bez nich nepustí dál.

Ministry of Broadcast je debutem českého čtyřčlenného týmu, který vychází zítra, 30. ledna 2020, na Steamu pro PC a Mac. Na jaře by se pak pixelartová plošinovka plná břitkého humoru měla podívat také na Nintendo Switch.

Nejnovější články