Česká adventura Playing Kafka vás provede odkazem význačného spisovatele

13. 4. 2024 10:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Studio Charles Games, které jistě znáte díky silným zážitkům jako Svoboda 1945: Liberation nebo Attentat 1942, na příští měsíc chystá svůj další, jistě neméně jedinečný počin Playing Kafka. Tím vzdá hold spisovateli Franzi Kafkovi, od jehož smrti 3. června uplyne celých 100 let.

Půjde o adventuru, která bude „plná neproniknutelných intrik, záludných zvratů a konverzací, jež zdánlivě postrádají smysl,“ jak uvádí tisková zpráva. Tato od pohledu znepokojivá hra vás ve větvícím se příběhu s českým dabingem na ploše zhruba 90 minut nechá prožít tři Kafkovy povídky: Proces, Zámek a Dopis otci.

Ve hře proto budete bez zjevného důvodu čelit soudnímu řízení, potýkat se s ne úplně ideálními vztahy v rodině a řešit záhadu tajemného zámku, který si vás najal, ale místní se o něm zdráhají mluvit.

„Šlo nám o zádumčivou atmosféru, v níž je cítit osamělost a odcizení. Trochu groteska, trochu sen. Místo realistických míst vykreslit spíš vnitřní krajinu,“ přibližuje grafický styl Lucie Tvarohová.

Tvůrci hru vytvářeli s odborníky na Kafkovo dílo s cílem představit ho zábavnou formou mladé generaci, která navíc nemusí utrácet peníze. Playing Kafka totiž vyjde zdarma 21. května na počítačích a mobilech s Androidem a iOS. V plánu nejsou žádné mikrotransakce ani prémiový obsah.

Nejnovější články