Celovečerní film na motivy Zaklínač povídek režíruje na Oscara nominovaný Tomasz Bagiński
zdroj: tisková zpráva

Celovečerní film na motivy Zaklínač povídek režíruje na Oscara nominovaný Tomasz Bagiński

6. 11. 2015 13:22 | Novinky | autor: Adam Homola |

Nedávné spekulace o filmu či seriálu na motivy Zaklínače z produkce HBO se zatím nepotvrdily, ale americká produkční firma SDC chystá společně s Platige Films přípravu produkce celovečerního filmu o Geraltovi. V kinech by se měl objevit někdy v roce 2017 a bude vycházet ze dvou povídek z knihy Poslední přání: konkrétně půjde o povídky Zaklínač a Menší zlo.

Tiskovka k oznámení filmu zdůrazňuje, že film bude pouze na motivy obou povídek, nikoliv že půjde o jejich přesnou filmovou adaptaci. Těžko tedy říct, jak moc věrný film původní předloze zůstane a nakolik si tvůrci dovolí od zdrojového materiálu odbočit.

Na režisérskou stoličku usedne Tomasz Bagiński, o scénář se postará Thania St. John a produkčně to za firmu SDC potáhnou Sean Daniel a Jason Brown, za Platige Films pak Jaroslaw Sawko a Piotr Sikora. Už teď ale tvůrci s filmem počítají jako s odrazovým můstkem - má jít o první z celé série potenciálních filmů.

zdroj: Archiv

Režisér Tomasz Bagiński sice za sebou moc tradičních celovečerních filmů nemá, ale fanoušky herní série by mohlo potěšit, že působil jako režisér filmečků do všech tří Zaklínač her i traileru na Cyberpunk 2077. Navíc má na kontě nominaci na Oscara za krátký animovaný film Katedrála. Scénáristka Thania St. John má za sebou jednu epizodu Buffy, přemožitelka upírů, tři epizody seriálu Grimm, jednu epizodu Chicago Fire a dalších několik dalších seriálů.

První film by měl diváky seznámit s Geraltem a celým jeho světem, aby na to mohla v případě úspěchu navázat dvojka a pak další a další díly. V současné době je ještě příliš brzo na jakékoliv informace o hercích, lokacích, tónu filmu či míře počítačových triků. To všechno se dozvíme v následujících měsících, ale vzhledem k zainteresovaných tvůrcům a firmám asi úplně typický hollywoodský fantasy film čekat nemůžeme.

zdroj: Archiv

Nejnovější články