CD Projekt RED představuje AnsweRED, podcast ze světa herního vývoje
zdroj: tisková zpráva

CD Projekt RED představuje AnsweRED, podcast ze světa herního vývoje

23. 11. 2023 16:30 | Novinky | autor: Jan Slavík |

Známé polské studio CD Projekt RED, autoři herního Zaklínače a Cyberpunku 2077, představilo zajímavý projekt: Nový specializovaný podcast AnsweRED. Pořad se bude zabývat různými aspekty herního vývoje a studio doufá, že by se jeho prostřednictvím mohlo podělit s podobně smýšlejícími vývojáři o zkušenosti a dovednosti, které by pak posluchačům mohly třeba přijít vhod při vývoji jejich vlastních projektů.

Ambice nejsou malé, autoři se také časem chystají zvát vývojáře z celého světa a pořad proměnit v širokou platformu k inspirativním diskuzím ohledně herní produkce. Což ale samozřejmě neznamená, že by se snad nejednalo o zajímavý poslech i pro vývojářské laiky, prostou herní veřejnost či kohokoliv se zájmem o vhled do zákulisí tvorby her.

Do moderátorských křesel se usadili Sebastian Kalemba, viceprezident společnosti a šéf vývoje projektu Polaris, tedy chystané novinky ze zaklínačského univerza, a Paweł Burza, manažer pro komunikaci CD Projektu. Do první epizody zatím žádní zahraniční hosté nedorazili, diskuzní kroužek doplnili Marcin Blacha a Tomasz Marchewka, scenáristé Zaklínače 3 a Cyberpunku 2077.

Vzhledem k sestavě zúčastněných jistě nebude žádným překvapením, že se první epizoda AnsweRED zaměřila především na příběhovou stránku herní tvorby. Kdo by se chtěl dozvědět, jakou roli hraje vyprávění při konceptuálních návrzích nového projektu, jak přesně probíhá spolupráce scenáristů, designérů a programátorů, či si poslechnout celou řadu velmi poutavých postřehů, jak se dá narativ propojit se samotným herním designem, může se na hodinový první díl nového podcastu podívat zde:

Nejnovější články