Bývalý designér Halo a Destiny představil svůj psychologický horor Asemblance
zdroj: tisková zpráva

Bývalý designér Halo a Destiny představil svůj psychologický horor Asemblance

29. 4. 2016 12:24 | Novinky | autor: Adam Homola |

Na nově oznámeném hororu Asemblance mimo jiných pracuje i Niles Sankey. Ten strávil posledních deset let v Bungie coby designér Halo a Destiny. Sankey si minulý rok založil vlastní firmu Nilo Studios a chystá v něm singleplayerový Asemblance, exkluzivně pro PlayStation 4. Skok z vesmírné multiplayerové akce do čistě singleplayerového thrilleru není malý, ale zkušenosti jemu, ani ostatním vývojářům nechybí.

Asemblance si má brát velkou inspiraci ze seriálů Black Mirror, Akta X a Twilight Zone, zatímco v herním poli pokukovali tvůrci spíše po P.T. a The Stanley Parable. Podobně jako výše zmíněná díla, i jejich prvotina by si měla neustále zahrávat s tím, co je vlastně realita a co už ne. Hráč by pak neustále měl zpochybňovat co vidí a čemu může věřit.

Hra začíná probuzením hlavního protagonisty uvnitř experimentálního stroje na simulaci vzpomínek. Nemá ponětí, jak se zde ocitl, ale aby se osvobodil, musí zapátrat ve své minulosti a vzpomenout si. Problém je, že ne všechny vzpomínky jsou příjemné a některé by raději nechal pohřbené.

Vývoj Asemblance je prý téměř hotový, v současné době se hra jen ladí, upravuje a optimalizuje. I přesto jsme ale na PlayStation blogu nedostali přesné datum vydání – víme jen, že hra se na PlayStation Network dostane někdy v průběhu příštího měsíce.

zdroj: Archiv

Nejnovější články