Bulletstorm v remasterované verzi podá pomocnou ruku i Duke Nukem
zdroj: tisková zpráva

Bulletstorm v remasterované verzi podá pomocnou ruku i Duke Nukem

2. 12. 2016 17:43 | Novinky | autor: Adam Homola |

Střílečka Bulletstorm zkusí své štěstí podruhé, v rámci nově oznámené Full Clip Edition, která vyjde v dubnu příštího roku. Znovuoživené studio People Can Fly vydá pod hlavičkou Gearboxu zběsilou akci v s podporou rozlišení 4K a veškerým doposud vydaným obsahem. Bulletstorm: Full Clip Edition slibuje vylepšení zvuku, frameratu, přidání více polygonů, remasterované audio, vylepšené modely, animace a vůbec tradiční nadílku toho, co byste od remasteru podobného ražení čekali. Hra vyjde na PC, PlayStation 4 a Xbox One, ale s podporou rozlišení 4K se počítá jen pro PC a PS4 Pro verze hry.

Jistého rozšíření se dočká i obsahová stránka hry: nový mód Overkill Campaign vám nebude nijak omezovat arzenál ani Skillshoty, což uvítá jistě spousta hráčů původní hry. V ní jste se mohli nezřídka dostat do situace, kdy náboje docházely a museli jste buď spořit, nebo se naučit pořádně využívat elektrický bič a okolní prostředí.

Další přídavek se týká módu Echo, který vyfasuje pět nových úrovní. Z pohledu Gearboxu by měl být zřejmě velkým tahákem Duke Nukem – svalnatý a hláškující hrdina z devadesátek tu z nějakého důvodu bude přítomný a budete moct v jeho kůži odehrát celou kampaň, včetně kompletního namluvení scénáře a nových hlášek původním hlasem Duka, o který se opět postaral Jon St. John. 

zdroj: Archiv

Ne snad že by byl původní hlavní hrdina Grayson Hunt nějak zvlášť zajímavý nebo originální, ale osobně v Dukovi velký tahák nevidím. Gearbox očividně ano, protože se sice slavného, ale dnes už poměrně vyčpělého blonďáka rozhodli nabízet jako předobjednávkový bonus.

Celým názvem Duke Nukem’s Bulletstorm Tour není jen předobjednávkovým bonusem, ale  budete si moct DLC koupit samostatně. Jeho stránku na Steamu najdete tady, ovšem zatím bez cenovky. Zato Bulletstorm: Fullclip Edition cenovku už má a není zrovna malá. Na Steamu si budete moct hru pořídit za nemalých 46 eur.

Původní hru najdete na Steamu za 20 eur a jakkoliv bych nechtěl spekulovat, klidně bych si vsadil na velmi brzkou slevu. Hra vyjde 7. dubna 2017 a bylo by s podivem, kdyby cenovka 46 eur zůstala netknutá i během nevyhnutelného Steam Summer Sale.

ss_c18fcabb150e92b5e700c9a3386dd43e8eb2f47c.1920x1080 zdroj: tisková zpráva

Bulletstorm přitom není vůbec špatná hra, jen svého času poněkud zapadla. Dan Vávra jí dal tehdy v recenzi sedmičku s tím, že jsme se podle něj dočkali „zběsilého mixu Gears of War a Painkillera, který příznivce těchto dvou her rozhodně neurazí, i když zároveň ani nijak zvlášť nenadchne.“ Xbox 360 verze hry má na serveru Metacritic průměrné hodnocení dokonce 83 bodů ze 100 a od hráčů 7,6 z 10.

Hře se ale i přes nesporné kvality a svým způsobem i originalitu skrze Skillshoty nepodařilo uspět. Nevydělala dostatek peněz, People Can Fly koupil Epic Games, a pod novým názvem Epic Games Poland udělali nejméně oblíbený a nejméně úspěšný díl ze série Gears of War, jen aby se po čase od Epicu zase odtrhli. Z polského Epicu se tak znovu stala firma People Can Fly, zajistila si práva na značku Bulletstorm a domluvila se s Gearboxem.

Výsledek jejich spolupráce uvidíme v dubnu a pokud nepůjde o totální komerční propadák, Bulletstorm 2 nás zřejmě nemine. S cenovkou 46 eur to nebude mít Bulletstorm: Full Clip Edition obzvláště v drsné žánrové konkurenci jednoduché, nicméně byla by škoda se se značkou už navěky rozloučit právě remasterem jedničky. Ta v roce 2011 dokázala pobavit a druhou šanci si určitě zaslouží.

Nejnovější články