zdroj: Ubisoft

Bruslařské derby Roller Champions konečně vychází

19. 5. 2022 14:30 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Ubisoft svou variaci na roller derby oznámil na E3 2019, tedy bezmála před třemi lety, kdy už od začátku vypadala poměrně připraveně na vydání. Nakonec se nadšenci do míčové hry na kolečkových bruslích trochu načekali, ale tomu je teď konec – první sezóna Roller Champions oficiálně začíná 25. května, tedy již příští týden.

Princip hry spočívá v ježdění po oválné aréně, kdy si míč můžete přihrávat se spoluhráči a snažíte se skórovat do obřích svítících branek. Trochu házená, trochu Rocket League. Body přitom nedostáváte jen za góly, ale i za objetá kolečka a soupeři vás o míč mohou připravit i silou. Realistický tenhle sport ale příliš není – fyzika vám leccos promine a nechá vás jezdit po zdech či předvádět jiné potrhlé kulišárny.

Netradiční multiplayerový 3v3 mix bruslení, závodění a amerického fotbalu bude free-to-play s kosmetickými mikrotransakcemi a season passem – tedy pardon, Roller Passem. V něm si můžete hraním odemknout různá přizpůsobení pro své sportovkyně a sportovce. Měnit budete moct také stadiony, mapy a fandící fanoušky v pozadí.

Roller Champions podporují cross-play a v rámci vašeho účtu sdílí postup mezi PC, PS4 a Xboxem One. Na PS5 a Xboxu Series X/S je hra dostupná v rámci zpětné kompatibility. V budoucnu by bruslařské derby mělo vyjít i na Switchi a streamovacích službách Google Stadia a Amazon Luna.

zdroj: Archiv

Nejnovější články