Bojovkový veterán Jošinori Ono po více než čtvrtstoletí opouští Capcom
zdroj: Capcom

Bojovkový veterán Jošinori Ono po více než čtvrtstoletí opouští Capcom

10. 8. 2020 11:05 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Veterán z Capcomu a hlavní producent série Street Fighter (ale nejen jí) po 28 letech odchází z firmy. Jošinori Ono to oznámil v neděli na svém Twitteru. Ve zprávě zároveň reagoval na kritiku letošního turnaje Pro Tour, který se kvůli pandemii přesunul čistě do virtuálního světa.

„Byl jsem se značkou Street Fighter dlouho, zažil jsem dobré časy, špatné časy a vlastně i neexistující časy,“ komentuje v příspěvku. „Po téměř třiceti letech v Capcomu firmu letos v létě opouštím. To znamená, že rezignuji na svou pozici brand manažera pro všechny jeho tituly včetně Street Fightera.“

Ono v Capcomu pracoval od roku 1993. Jeho prvním projektem byla automatová bojovka Saturday Night Slam Masters, kde se podílel na ozvučení, které bylo jeho doménou dalších sedm let ve firmě. Poté se přesunul na producentské manažerské pozice.

Nejvíc ho proslavila pravděpodobně jeho práce na Street Fighteru 4, který sérii oživil po téměř desetileté pauze. Podílel se třeba také na Onimushe, Monster Hunterovi nebo na nastartování série Dead Rising.

Právě Street Fighter je ale Onovým srdečním projektem. Capcom v květnu oznámil, že prodlouží podporu pro Street Fighter 5, který vyšel v roce 2016, i pro následující rok. V páté sezóně rozšíří řady bojovníků Dan Hibiki, Rose, Oro a Akira z další série od Capcomu Rival Schools.

Zároveň se prý pilně pracuje na plnohodnotném pokračování v podobě Street Fightera 6. Podle zlých jazyků souvisí odchod Jošinoriho Onoa právě s problémy při vývoji této hry. Capcomu se prý nelíbil směr, kterým se Street Fighter 6 ubíral, takže projekt byl Onovi odebrán a na jeho místo dosazena jiná producentka. Kvůli tomu se nový díl bojovky minimálně o rok opozdí.

Jošinori Ono zatím nenaznačil, kam povedou jeho další roky, ani zda plánuje zůstat v herním průmyslu.

Nejnovější články