zdroj: Two Star Games

Bojíte se pavoučího vlaku? Toho z hororu Choo-Choo Charles byste měli

12. 10. 2022 13:33 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Na nástupiště devět, kolej dvanáct přijíždí rychlík Charles společnosti Two Star Games. Vlak dále pokračuje ve směru strach, osm nohou, klauni a smrt. Gify z hororového spinu dětské pohádky o mašince Tomášovi už nějaký čas kolují internetem, nyní jeho vývojáři přicházejí s datem vydání: Choo-Choo Charles na Steam dorazí 9. prosince, v budoucnu by osminohá mašinka poháněná děsem měla dokodrcat i na konzole.

Žánrově se jedná o hororový survival v otevřeném světě, kde budete před démonickým pavoučím vlakem nejprve utíkat, ale časem se mu musíte i postavit se svou vlastní malou žlutou mašinkou. Tu si s pomocí přátel Candice, Johna a Daryla budete postupně vylepšovat, materiály na úpravy lokomotivy ale budete muset shánět sami, a přitom se vyhýbat Charlesovým bystrým očím. K pohybu totiž díky čtyřem párům nohou nepotřebuje koleje.

Dojde tedy i na plížení, skrývání nebo páčení zámků chránících cenné výbušniny, jedny z mála věcí, které motoráčku s klaunskou tváří dokážou ublížit. Na pozoru se ale musíte mít nejen před expresem do stanice hrůzy, ale i před nebezpečnými fanatiky z šotoušského kultu. Naštěstí se na ostrově válí víc než dost granátů, plamenometů, kulometů a dalších propriet.

Choo-Choo Charles je z větší části dílem jediného člověka, nezávislého vývojáře Gavina Eisenbeisze alias Two Star Games. Ten slibuje, že v Charlesově případě žádné zpoždění nehrozí, měl by tedy v prosinci dorazit načas, což je asi poprvé, kdy mě to u vlaku příliš netěší. Hra je momentálně v konečné beta verzi a téměř hotová.

Nejnovější články