Blizzard změní přístup k World of Warcraft: Classic, chystá sezóny
zdroj: tisková zpráva

Blizzard změní přístup k World of Warcraft: Classic, chystá sezóny

13. 11. 2023 14:30 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

 

World of Warcraft Classic jsou servery stále populárního MMORPG, které nabízejí hru takovou, jaká (s drobnými změnami) byla dávno v minulosti. Můžete si tak zahrát WoWko tak, jak vypadalo úplně na začátku před dvaceti lety nebo s prvním datadiskem The Burning Crusade. Letos na BlizzConu ale vývojářský tým prozradil, že s WoW Classic chce pracovat jinak než jen postupně přidávat historický obsah.

Myšlenka udělat něco víc než jen kopírovat hru tak, jak se vyvíjela v čase, se přetavila v sezóny. Například Season of Discovery, která startuje koncem listopadu a umožní divoké specializace napříč hratelnými třídami, třeba mágy-léčitele nebo tankovací warlocky.

„Pomocí sezón experimentujeme s funkcemi a učíme se z nich. Sezóny můžou být docela divoké, protože nejsou permanentní, ale děláme si poznámky: Jsou nějaké jejich prvky a aspekty, které si lidé oblíbí natolik, aby se v Classicu uchytily napořád?“ říká v rozhovoru pro PC Gamer šéf vývoje Tim Jones s tím, že tým má velké cíle a nechce jen kopírovat původní časovou osu hry.

„Myslím, že je nutná změna filozofie. Když Classic vznikl, bylo to znovuoživení už existující hry. Nyní najímáme nový talent, protože chceme tvořit úplně nový a unikátní obsah,“ míní Jones.

Zrovna World of Warcraft měl na BlizzConu silné zastoupení. Ohlásila se nová trilogie přídavků The Worldsoul Saga, která příští rok započne datadiskem The War Within. Classic se dočká třetího původního datadisku Cataclysm.

 

 

Nejnovější články