Blíží se uzavřená beta Magic: The Gathering Arena, vypustí do světa piráty a dinosaury
zdroj: tisková zpráva

Blíží se uzavřená beta Magic: The Gathering Arena, vypustí do světa piráty a dinosaury

26. 10. 2017 11:48 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Zrychlit a zpřehlednit Magic: The Gathering tak, aby si hru mohli užít i nováčci a aby zaútočila na přední příčky virtuálního kartičkového mainstreamu. To je nelehký úkol, který před sebou má chystaná Magic: The Gathering Arena. V minulém článku jsem se podrobněji rozepisoval o tom, proč se přes některé výhrady na Arénu těším, a dnes vám přinesu čerstvé informace o uzavřené betě, která bude spuštěna pravděpodobně už 30. listopadu.

Ještě předtím, než Wizards of the Coast do své hry vpustí hordy fanoušků, proběhnou omezené testy serverů, v nichž si zahraje vybraná malá skupina hráčů – těch s prioritním přístupem například díky aktivitě v předchozích hrách jako Magic Duels nebo se zkušenostmi z eventů. První takový test by měl proběhnout 3. listopadu, takže nezapomeňte sledovat svůj e-mail.

Pozvánka by vám měla přijít z adresy wizardscusthelp@wizards.com a možná není špatný nápad si ji označit jako důvěryhodnou, aby vám zpráva nespadla do spamu. To se mi stalo kdysi dávno s betou Hearthstone. Byla to smutná zkušenost. Ale zatím asi není třeba netrpělivě na špičkách vyhlížet elektronického pošťáka, protože vývojáři plánují v listopadu pozvat jen pár tisíc nejoddanějších hráčů.

Pakliže testy dopadnou dobře a servery se ukáží jako spolehlivé, dojde na konci listopadu k oficiálnímu spuštění uzavřené bety. Další týdny a měsíce se pak ponesou ve znamení pozvánkových vln, díky kterým markantně přibydou hráči i serverová zátěž. I proto, že zážitek určitě nebude technicky úplně vyladěný, budete muset podepsat NDA, v němž se zavážete, že nebudete streamovat ani zveřejňovat žádné informace, dokud vám to vývojáři nepovolí.

Wizards zatím netuší, jak dlouho by měla uzavřená beta trvat, ale aspoň už mají přibližně jasno, jak bude vypadat obsah. Začne se s kompletní edicí Ixalan, v níž narazíte na piráty a dinosaury. Užijete si ji v klasických zápasech jeden na jednoho, na jeden vítězný. Ještě během bety se pak objeví karty z minulých edic, bloků Kaladesh a Amonkhet (oba dva jsou mimochodem dle mého skromného názoru vynikající).

Spoustu hráčů určitě zajímá, jak to bude s draftem, jedním z nejoblíbenějších herních módů. Ten prý jistojistě ve hře nebude od začátku, ale vzhledem k tomu, jak tajemně tvůrci tohle téma ve svém vyjádření obcházejí, bych se vsadil, že si do budoucna přece jen něco chystají.

A na závěr ještě poslední upozornění, možná trochu zbytečné pro všechny, kdo se kdy zúčastnili bety některé karetní hry. Během testování nevyhnutelně dojde k několika výmazům všech účtů, po nichž přijdete o karty, jež jste si nasbírali. Tvůrci potřebují otestovat balanc i ekonomiku, a navíc by asi nebylo fér poskytovat už tak zkušeným prvním vlaštovkám lepší startovní pozici. Ovšem pokud si nějaké balíčky koupíte za reálné peníze, tvůrci vám je samozřejmě vrátí zpátky na účet, abyste je mohli utratit v další fázi bety nebo v plné verzi.

Nejnovější články