Bethesda ruší povinné předplatné Elder Scrolls Online a konzolové verze vydá v červnu
zdroj: tisková zpráva

Bethesda ruší povinné předplatné Elder Scrolls Online a konzolové verze vydá v červnu

21. 1. 2015 18:09 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Bethesda mění dle dlouhodobého očekávání obchodní model onlineovky The Elder Scrolls Online, ale navzdory předpokladům se neuchýlí k free to play modelu. Od 17. března tohoto roku přejmenuje Bethesda hru na The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited a přejde na model podobný Guild Wars. Každý, kdo si koupí hru, může hrát bez nutnosti platit tradiční měsíční poplatky. Předplatné však Bethesda nezrušila, pouze ho přejmenovala a nabízí v jeho rámci bonusy i obsahové DLC zdarma. Než se vrhnu na podrobnosti, musím ještě zmínit, že Bethesda stanovila termín vydání konzolových verzí TESO - majitelé PS4 a Xbox One se TESO dočkají 9. června tohoto roku.

Vraťme se ale zpět ke změně, která čeká PC a Mac verze TESO. Všichni současní majitelé hry bez ohledu na to, jestli aktivně hrají, nebo už přestali, získají do hry od 17. března automaticky přístup. Hráči se zaplaceným předplatným k 17. březnu Bethesda automaticky převede na nový systém předplatného s názvem ESO Plus. Majitelé předplatného (30, 90 a 180 dní) dostanou zdarma 1500/4500/9000 korun k útratě v in-game obchodě, přístup ke všem DLC pod dobu předplatného zdarma a 10% bonus na získávání zkušenostních bodů, zlata, crafting atd.

Bethesda se sice dušuje, že hráčům bez jakýchkoli dalších poplatků hodlá dále nabízet různé updaty, ale stejně tak bude vydávat zmíněné DLC balíčky, které mají mít podobu nepovinného obsahu včetně questů a zón.

Zlato jako měna ve hře samozřejmě zůstává, ale Bethesda umožní hráčům, aby si s pomocí placené měny (koruny) nakupovali různý doplňkový obsah - skiny a další drobnosti určené k odlišní jednotlivých hráčů a jejich postav. V této souvislosti je třeba dodat, že DLC a předměty nakoupené za koruny jsou vázané na megaserver, kde jste je koupili. Nejsou tedy přenositelné při přechodu z jednoho megaserveru (US - EU) na druhý.

zdroj: youtube.com

Bývalí i stávající hráči, kteří budou pokračovat nebo se do hry vrátí po 17. březnu, dostanou na start zdarma jednorázově 500 korun a k tomu ještě 100 korun za každý měsíc, kdy měli hru předplacenou.

Pro chystanou konzolovou verzi platí v zásadě to samé, co pro PC a Mac verze. Po vydání 9. června si stačí koupit hru a dále už můžete hrát základní obsah bez dalších poplatků - samozřejmě musíte mít zaplacené služby Xbox Live a PSN, ale bez nich by byly obě dvě konzole poloviční, proto předpokládám, že drtivá většina majitelů PS4 a Xbox One si služby platí. Pokud se hráči konzolových verzí budou chtít dostat k dalšímu obsahu, musí si zaplatit ESO Plus program, případně nakupovat ve hře za koruny.

Odpovědi na v článku nezodpovězené otázky, které vás možná napadají, najdete v podrobném FAQ na stránkách hry. Případné detaily firma jistě zveřejní s blížícím se termínem přestupu na novou verzi.

Nejnovější články