Bethesda rozesílá pozvánky do víkendové alfy nového Dooma
zdroj: tisková zpráva

Bethesda rozesílá pozvánky do víkendové alfy nového Dooma

22. 10. 2015 13:05 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Jak vyplývá z oficiálního Twitter účtu dedikovanému samotnému DOOMu, tak se první šťastlivci mohou již tento víkend těšit na uzavřený alfatest hry. Pokud jste se tedy stihli registrovat a usměje se na vás štěstí, tak se můžete tento víkend těšit na zajímavé zážitky. Nutno však podotknout, že ne všichni ti, kteří si například předobjednali poslední díl Wolfensteina, budou mít to privilegium. Aktuální testování bude tedy značně omezené.

Vedle oznámení spuštění a doby trvání alfaverze jsme se dočkali také zajímavého úniku informací, respektive obrázků. Na těch můžeme vidět na jaké zbraně se mohou hráči alfy těšit. Vyhlížet lze vcelku klasické "střílečkové železo," mezi které patří pulzní puška, repeater, mnohými po právu zbožňovaná dvouhlavňová brokovnice, vortex puška, statický kanón, granát a nakonec také třeba i osobní teleportér a chybět nesmí ani raketomet. Obrázky v galerii navíc odhalují primární a sekundární módy těchto zbraní (přiblížení, delší nabíjení energie či například detonace právě letících raket). Pohleďte sami, další informace se jistě dozvíme již po víkendu.

Alfa bude pouze multiplayerová a dost omezená, to však jistě nijak nebude krotit nadšení všech těch, kteří si tuto legendu budou moci s předstihem osahat. A jak bude taková síťová složka v novém DOOMu vypadat, na to se již můžete podívat v jedné z našich starších aktualit, kde o multiplayeru ve hře hovořili sami vývojáři. Plná verze hry by pak měla vyjít někdy v první půlce příštího roku na PC, PS4 a Xbox One.

Nejnovější články