Bethesda oznamuje Prey 2 na příští rok (update)
zdroj: tisková zpráva

Bethesda oznamuje Prey 2 na příští rok (update)

14. 3. 2011 18:15 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Update - Ani to dlouho netrvalo. Po prvním náznaku odhalení Prey 2 ve francouzském magazínu Bethesda složila zbraně a oficiálně potvrdila, že Prey 2 vyjde na PC, PS3 a X360 v příštím roce, vývoj má na starosti pořád studio Human Head a používá k tomu technologii od id Software, čili id Tech 5. První informace o hře se na veřejnost dostanou přes květnové číslo PSM 3 magazínu a vlastně jediná alespoň trošku konkrétnější informace z tiskovky hovoří o tom, že tvůrci chtějí hráčům nabídnout otevřený mimozemský svět. Takže už žádná koridorovka jako v první hře? Uvidíme a jsme zvědaví.

Původní zpráva - Jak kreativně využít portálovou technologii jako herní prvek, ukázala hlavně hra Portal od Valve a brzy to snad předvede i její pokračování. Jisté náznaky však byly vidět už ve střílečce Prey (recenze) od Human Head Studios, 3D Realms a 2K Games z roku 2006. Hra, která se o svůj zrod snažila v různých verzích už od roku 1995, tehdy herní svět nepobláznila, ale své příznivce našla a jak Scott Miller pár měsíců po vydání Prey přiznal, už v té době se připravovalo pokračování, které mělo rozvíjet zjevně nedokončený příběh indiána Tommyho. A na stránkách Millerovy firmy Radar Group se objevil záznam pro Prey 2 s informací, že hra má vyjít pro PC a X360.

Jenže v mezičase se přihodila spousta věcí. Radar Group stále funguje, ale nic z této firmy zatím nevzešlo a záznam o Prey 2 z jejich stránek zmizel. Studio Human Head v dubnu 2007 kompletně vyhořelo (nikdo nezemřel, data se podařilo zachránit), firma 3D Realms zkrachovala a Duke Nukem Forever oznámil svůj návrat na letošní květen. A na Prey 2 všichni zapomněli. Možná však nastal důvod si hru připomenout.

Na sajtě Evil Avatar je k vidění přebal údajného příštího čísla francouzského magazínu Joystick s artworkem Prey 2 a informací o odhalení této hry. Původně se obálka objevila na francouzském webu NoFrag, ale v mezičase už odsud zmizela. Je to vtip, nebo je odhalení na dohled? Obojí je možné. Je však třeba připomenout jeden podstatný fakt, který zvyšuje pravděpodobnost informace: práva na značku Prey patří od roku 2009 firmě Zenimax (Bethesda), která v minulých letech posilovala a krom jiného pod svá křídla přibrala i id Software, kde pracuje pár lidí, kteří se kdysi podíleli na úplně prvních verzích Prey.

Zcela off-record si myslíme, že odhalení Prey 2 není vtip. O vývoji hry se naposledy hovořilo v roce 2008, a i když se mezitím přihodila řada událostí, žádná z nich se vývoje hry buď přímo nemusela dotknout, nebo vývoj začal nanovo právě až v roce 2009. Navíc byl první Prey slušný komerční úspěch, už pár měsíců po vydání bylo oznámeno, že se hry prodalo přes milion kusů a hra si nevedla špatně ani u kritiků. Nyní nezbývá než čekat, co se z celé story vyklube, ale cítíme Prey 2 někde blízko za dveřmi. A třeba konečně využije hra své trademarkové portálové technologie na plné koule.

 

Nejnovější články