Autoři Shadowrunu po neúspěchu The Lamplighters League opouštějí Paradox
zdroj: Foto: Harebrained Schemes

Autoři Shadowrunu po neúspěchu The Lamplighters League opouštějí Paradox

18. 10. 2023 14:00 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Studio Harebrained Schemes, autoři trilogie Shadowrun a nedávno vydané tahovky The Lamplighters League, se rozcházejí s vydavatelstvím Paradox Interactive. Partnerství skončí k poslednímu dni letošního roku. Stane se tak po vzájemné dohodě mezi studiem a vydavatelstvím, všechny značky pak zároveň zůstanou Paradoxu. Harebrained Schemes nyní hledají nového vydavatele a investičního partnera.

„Chceme se přeorientovat na své primární síly ve strategických a manažerských hrách s neomezenými možnostmi. S vedením HBS jsme po vydání The Lamplighters League diskutovali o dalším projektu, ale pokračování nebo podobná hra ve stejném žánru není v souladu s plány našeho portfolia. Proto se domníváme, že nejlepší cestou vpřed je rozchod,“ řekla v tiskovém prohlášení provozní ředitelka Paradoxu, Charlotta Nilsson.

Harebrained Schemes budou svou novinku podporovat do konce roku. Od 1. ledna 2024 jsou ale nezávislým studiem, které bude shánět vydavatele a financování pro nový projekt. „Naše vize zůstává stejná jako dosud: Tvořit takové hry, které potrápí vaší mysl a dotknou se vašeho srdce,“ uvedl šéf studia Brian Poel.

Za rozchodem s největší pravděpodobností stojí finanční neúspěch The Lamplighters League. Vývoj hry stál zhruba 677 milionů korun, přičemž se z prodejů nepodařilo ani pokrýt náklady. Titul prodělal přes půl miliardy.

Nejnovější články