Autoři série Expeditions končí, aby pod novým jménem tvořili hry s NFT
zdroj: Vlastní foto autora

Autoři série Expeditions končí, aby pod novým jménem tvořili hry s NFT

21. 1. 2022 16:40 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Expeditions: Rome od Logic Artists vyšlo teprve včera a už tušíme, že bude ve své sérii patrně poslední. Dánské studio založené v roce 2011 totiž zavírá své brány a připojuje se k Dynasty Studios, aby pod novým názvem vytvářelo hry běžící na blockchainové technologii s prvky NFT.

Dynasty Studios se povedlo od investorů získat více než 5 milionů dolarů na tvorbu her s NFT, které by podle jejich slov měly zajímat mainstreamové hráče. Zároveň spolklo takřka celý tvůrčí tým série Expeditions.

Značku nicméně momentálně vlastní THQ Nordic a ne každého z Logic Artists nová pracovní příležitost nadchla, takže by se dle vyjádření na komunitním fóru na Steamu hromadný odchod neměl dotknout podpory Expeditions: Rome či plánů na DLC.

Co se Dynasty Studios týče, CEO Ali Emek v rozhovoru pro GamesBeat oznámil, že jejich první hrou vyvíjenou v Kodani a Istanbulu bude online multiplayerový survival s craftingem a stavěním základen pod kódovým označením HAN. Tým prý zkoumání možností blockchainu věnoval poslední rok a spatřuje v něm spoustu zajímavých příležitostí. HAN dle jeho slov nebude následovat model „hrajte, abyste vydělávali“, ale spíše „hrajte a vydělávejte“. Peníze by pro hráče neměly být jedinou motivací, spíše příjemným bonusem.

Navíc se podle Emeka Dynasty Studios v této chvíli už připravují na to, že jejich chystaná první hra nebude pod svou značkou jediná. Jejich cílem je vytvořit jakýsi důmyslně propojený ekosystém, kde si hráči budou moct svá získaná či zakoupená NFT brát s sebou.

Nejnovější články