Assassin’s Creed IV: Black Flag vás nechá namalovat na plátno
zdroj: tisková zpráva

Assassin’s Creed IV: Black Flag vás nechá namalovat na plátno

27. 6. 2013 10:04 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Je to virální reklama, prohnaná a sociálními sítěmi kořeněná virální reklama, ale ve výsledku celkem milá. V rámci propagace Assassin’s Creed IV: Black Flag byla spuštěna akce Defy History. V jejím rámci bude 137 zúčastněných zvěčněno na velkém plátně vyobrazujícím námořní bitvu. A ještě k tomu bude výsledné plátno měsíc vystavováno v Paříži.

Pravidla jsou relativně jednoduchá. Na stránkách Defy History si vyberete jednu z postav na konceptu plátna, a pak vyhotovíte svou fotku, která bude výrazem co nejvíce odpovídat situaci dané postavy. Následně se fotky nahrají na server a po určitou dobu bude veřejnost hlasovat.

Nakonec vyjde 137 vítězů, jejichž tváře přemalují umělci z pařížské umělecké školy Beaux-Arts na plátno velikosti 2,3 x 4,5 metru. To pak bude vystaveno od 4. listopadu do 3. prosince v Musée de la Marine. Což je prostě sympatický výsledek, který jde za hranice tradičních propagačních akcí.

Vše samozřejmě bude záviset na samotných zúčastněných, kteří snad vytvoří pozice podobné těm na plátně a hlasujícím, kteří vezmou v potaz koncept obrazu a neudělají z celé akce soutěž popularity. Instrukce, jak se zapojit, najdete na oficiálních stránkách Defy History.

...

Nejnovější články