Artuš se vrátí ve slovenské realtimové strategii Citadels
zdroj: tisková zpráva

Artuš se vrátí ve slovenské realtimové strategii Citadels

23. 7. 2013 10:39 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Když už si začnete zoufat, že těch realtime strategií klasického střihu je opravdu málo, přijde nějaké to překvapení. Tím je aktuálně hra Citadels, kterou na Slovensku tvoří bratislavský tým Games Distillery pod vydavatelskou záštitou německých bitComposer Games. Citadels je zcela klasickou strategií, kde stavíte budovy na produkci, zvyšování populačního limitu a pak necháte vojáčky vymlátit.

Na druhou stranu, Citadels se od klasických realtimeovek v několika aspektech liší. Kupříkladu budete moci budovat opevnění, které půjde následně i upravovat, takže zde bude prostor pro házení šutráků na útočící jednotky pod hradbami apod. Hodně slibně vypadá i samotný engine, který počítá s mnoha věcmi.

Taková fyzika šípu se může zdát věcí fádní. Jenže ve výsledku je ohromný rozdíl, když vaši lučištníci pálí naváděnými šípy nebo šípy dopadají tam, kam byly zamířeny, a případně se dá z jejich místa dopadu utéct. Stejně tak projektily z katapultů budou mít vlastní fyziku a po dopadu na budovu se klidně odvalí a rozdrtí nějakou neopatrnou jednotku kolem.

...

Líbí se mi téma, které je jinde vyvařené až hanba, ale ve hrách se ještě pohybuje ve vodách jen nepatrně prozkoumaných. Artušovské legendy jsou fajn a dvě kampaně, jedna za Artuše a druhá za Morganu a Mordreda, zní atraktivně. Navíc si budete moci v misích odemykat nové hrdiny, kteří budou mít speciální schopnosti a logicky vydrží víc, než běžný knecht. Artuš, Merlin, Lancelot, to jsou ti, které čekáte automaticky, ale dojde i na Galahada, Kaye apod.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Citadels vypadá jako opravdu sympatická záležitost pro milovníky zmírajícího žánru. Momentálně je naplánované vydání na 26. července pro Rakousko, Německo a Švýcarsko, ale anglicky lokalizovaná verze snad na sebe nenechá dlouho čekat. Chci pěkně v čele svých vojů obléhat nepřátelské hrady, sledovat šiky svých lučištníků a kdo ví, možná přijde i nějaký ten katapult na krávy. Ale asi ne. Mně stačí, že jsou slíbené i obléhací věže a podobné vychytávky. Ale třeba takový živý plot...

Nejnovější články