Antický hrdina Herkules si v nové akční rubačce hraje s časem
zdroj: tisková zpráva

Antický hrdina Herkules si v nové akční rubačce hraje s časem

20. 4. 2017 10:10 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Po zhlédnutí propagačního videa a prozkoumání kickstarterové stránky Hercules – The Untold Stories jsem, upřímně řečeno, rozpolcený. Samotná premisa zní zajímavě. Kombinace rubačky, skákačky, hádanek a cestování časem, to všechno ve 3D světě a obalené fanfikcí řecké mytologie? Proč ne, zvlášť když autoři už mají připravené hratelné demo a většinu assetů. Jenže záběry ze samotné hry se mi příliš nelíbí. Nemůžu přesně ukázat na to, s čím mám problém – snad by to mohly být nepřesvědčivé animace? Mdlá estetika? A pak tu je ještě otravně nadšený vývojář, který na vás ve videu pořád něco křičí.

Žánrově se hra pohybuje mezi prostou rubačkou a skákačkou, kterou doplňují puzzly. Tím hlavním prvkem bude cestování časem, k čemuž vám dopomůže Chronův prsten. Jakmile jej získáte, můžete praštit do země a přenést se tak do jiné časové roviny, v níž vaše okolí vypadá, logicky, jinak. Logicky, pokud se posunete v čase dopředu, některé předměty a třeba překážky se rozpadnou, díra v zemi, přes níž se nešlo dostat bude třeba už zasypaná, ale monstra mohou vyrůst a vyvinout se do nebezpečnější formy.

I když Time Swap, jak se tato mechanika jmenuje, zní jako prostředek pro přemýšlivé řešení puzzlů, řecký rek jej využije i v boji. V něm mu přijdou k duhu klasická komba, řetězení útoků a speciální schopnosti, jež si nakoupíte ve formě svitků od NPC. Time Swap Herkulovi umožní přenést se na chvilku do jiné časové roviny, vyhnout se tak útoku a třeba i najít lepší pozici pro útok na silného nepřítele.

 

Tvůrci stihli během tří dnů nasbírat něco málo přes 600 kanadských dolarů, a to by jich přitom chtěli celých 8 tisíc. Sice jim zbývá ještě více než měsíc, ale stejně se nejedná o úplně nejnadějnější začátek. A vlastně se ani nedivím. Po několikátém shlédnutí videa jsem došel k názoru, že kamera vypadá podivně staticky, prostředí je generické, a k tomu ještě onen hlas pouťového vyvolávače v pozadí… No nevím, nevím, co si s touhle interpretací Herkulovy legendy počít.

Přitom bych se vlastně docela rád pobavil s kentaurem Chírónem a porubal různá mytologická monstra. Vlastně mě i trošku zajímá, co že se to stalo s Diem a jeho božskými poskoky a proč najednou hora Olymp zeje prázdnotou. Dokonce tu prý je i více různých konců. Rád vzpomínám na veskrze průměrnou, ale úžasně atmosférickou mlátičku Rise of the Argonauts, ovšem z Herkula na mě nic podobného prostě a jednoduše nedýchá.

Přesto doufám, že jsem v tomhle ohledu v menšině a že si The Untold Stories svoje publikum najde. Určitě nechci hře přát neúspěch jen proto, že na mě neudělala zrovna nejlepší první dojem. Pokud byste tedy měli chuť na nějaké to poskakování po řeckých chrámech a nemilosrdné zabíjení chimér či gorgon, určitě věnujte alespoň chvilku, abyste si o projektu na Kickstarteru udělali obrázek sami.

Pokud tým vybere dostatek peněz, Hercules – The Untold Stories by se měla kromě PC objevit také na Xbox One a PlayStation 4. Tvůrci mají už teď jasno, kdy hru vydají - stane se tak 15. listopadu tohoto roku.

Nejnovější články