zdroj: Little Sewing Machine

Animovaný horor Bye Sweet Carole jako by vypadl z Disneyho pera

23. 1. 2024 8:00 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Moderní kreslené pohádky umí být dojemné, zamilované, naivní, ale taky pěkně děsivé. Právě poslední zmíněnou emoci si bere nejvíce k srdci chystaná hra Bye Sweet Carole. Na oznamovací trailer pohádkové, ale temné adventury se můžete podívat výše.

Hře nelze odpárat jasnou inspiraci u animáků od Disneyho, přesto ale rozhodně nebude pro děti. Za scénářem totiž stojí autor série Remothered, Chris Darril, který chce vyprávět skutečný hororový příběh zasazený na začátek 20. století. Buďte připraveni vydat se po stopách Carole Simmons do tajuplného světa Corolla, který byl vydán napospas zlým králíkům.

Kolem roku 1900 se mladá Lana Benton, dívka ze záhadného sirotčince Bunny Hall, rozhodne najít svou kamarádku Carole. Tak nějak nevěří, že by se jen tak zčistajasna rozhodla na vlastní pěst utéct. V potemnělých britských ulicích, ale i v nebezpečném magickém světě bude během pátrání bojovat o holý život.

Ponurý příběh budete odhalovat skrz adventurní hratelnost, ve které hraje prim hlavně úprk a hra na schovávanou před nepřáteli, ale také environmentální hádanky. Lana se totiž umí měnit v králíka a do dalších forem, které jí v mnohých případech usnadní cestu vpřed. Příběhem ji pak budou provázet nesčetné a fantasmagorické postavy.

Bye Sweet Carole má vyjít ještě letos na PC a poslední dvě generace konzolí včetně Switche.

Nejnovější články