zdroj: SCS Software

American Truck Simulator omlazuje Kalifornii a přidává mnoho nových funkcí

11. 5. 2022 16:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

České studio SCS Software po veřejném testování vydává update 1.44 pro kamionovou simulaci American Truck Simulator, který není žádným drobkem. Hru obohacuje o několikero nových funkcí usnadňujících každodenní život šoféra kamionu a zároveň omlazuje jednu z původních map ve hře, Kalifornii.

V případě Kalifornie přináší update 1.44 již druhou fázi její rekonstrukce. Tvůrci od základů předělali města Eureka, Ukiah, Sacramento, Redding a Truckee včetně jejich turistických lákadel a přilehlých silnic. Rovněž učinili těžké rozhodnutí a zcela odstranili město San Rafael, které nahradí jiné, větší město lépe zapadající do infrastruktury státu. To se však ukáže až někdy v budoucnu ve třetí fázi rekonstrukce Kalifornie.

Dále byla zprovozněna nová funkce spojená s neznačenými vedlejšími cestičkami. Odteď, kdykoliv se vydáte po cestě, o které vaše navigace nemá ponětí, se vám cesta prokreslí do mapy a stejně jako všechny ostatní cesty se ze šedé zbarví na žlutou, pokud jí projedete. Tyto cesty se však nebudou počítat do procentuálního prozkoumání celé mapy.

Z dalších novinek jmenujme manuální ovládání výšky podvozku, což by vám mělo pomoci s připojováním záludnějších návěsů v netradičních podmínkách. Odteď můžete vlastnit nové trailery s velmi nízkou podlahou, a tedy i těžištěm, které jsou vhodné pro převážení těžkých nákladů. Vývojáři jim museli vyrobit nová malá kola včetně nových ráfků, šroubů a nábojů kol.

A tím stále nekončíme. Update 1.44 dále rozšiřuje American Truck Simulator o možnost refundovat modifikaci, a nepřijít tak o herní peníze s ní spojené. Nově můžete používat chytrou sekvenční převodovku, která bere v úvahu výši otáček a umí sama přeskočit několik kvaltů, abyste se neuřadili k smrti. Je tu nová práce s kamerou v interiérech, upravený force feedback u volantů, další popisky doplňků v obchodech a nové úpravy interiéru kamionů Freightliner Cascadia.

Tvůrci ale nezapomínají ani na oblíbené DLC Special Transport, které spolu s tímto updatem rozšiřují o osm nových tras. Není toho málo a pro ještě více vyčerpávající popisy nových funkcí zamiřte na blog studia.

Nejnovější články