Ambiciózní augmentovaná realita Minecraft Earth končí
zdroj: tisková zpráva

Ambiciózní augmentovaná realita Minecraft Earth končí

6. 1. 2021 13:55 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Microsoft v červnu ukončí provoz své mobilní hry Minecraft Earth – a může za to pandemie. Hra představená v květnu 2019 se tak nikdy nedostane z předběžného přístupu. Konceptem měl mobilní Minecraft s rozšířenou realitou konkurovat populárnímu Pokémon Go. Jelikož se zakládá na myšlence volného pohybu a setkávání s ostatními hráči, což v současné době není možné takřka nikde ve světě, Microsoft se rozhodl jeho provoz ukončit.

Včerejším dnem tak vyšel pro Minecraft Earth poslední update, díky kterému můžete poslední půlrok s hrou vytěžit naplno a to klidně i u sebe doma. Vývojáři ze hry odstranili mikrotransakce, zkrátili nejrůznější časová omezení, zlevnili předměty za rubíny a zkrátka vás nechají se zadarmo vyřádit, abyste se s Minecraftem v augmentované realitě mohli důstojně rozloučit.

zdroj: Archiv

Provoz hry bude ukončen 30. června. Minecraft Earth nicméně sdílí určitá data s plnohodnotným Minecraftem, takže třeba všichni, kdo se do mobilní verze připojí před jejím koncem, získají sadu předmětů pro editor postav pro ten druhý.

Všichni, kdo si v Minecraft Earth někdy koupili rubíny, dostanou Bedrock verzi Minecraftu zdarma. Zbylé rubíny se pak promění v Minecoins, za které pak můžete nakupovat na virtuálním tržišti.

„Jsme moc věční za všechny talentované lidi v komunitě Minecraftu. Nebylo to snadné rozhodnutí, ale děláme vše pro to, abyste si Minecraft Earth užili naplno, než skončí,“ uvedli vývojáři v oficiálním prohlášení.

Nejnovější články