Akční RPG Zenith sází na cynického mága v hlavní roli, humor a parodii
zdroj: tisková zpráva

Akční RPG Zenith sází na cynického mága v hlavní roli, humor a parodii

18. 2. 2016 14:21 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Ne vždycky se musí akční RPG brát vážně. Důkazem budiž titul Zenith, který španělské studio Infinigon hodlá vydat v první polovině roku na PC, PS4 a Xbox One. Hlavní hrdina, poněkud cynický mág Argus, už si užil své, ať už jde o prolézání kobek, nalézání pokladů, rozpoutávání apokalypsy apod. Teď už má za sebou třicítku a místo akce by měl raději ve svém životě trochu klidu. Jenže, minulost dožene každého, zvlášť ty, kteří si doma schovávají mocný artefakt… jako třeba Argus.

Jak uvidíte z traileru, Zenith se snaží přistupovat k místnímu mixu fantasy a sci-fi s pořádným kusem nadhledu a humoru. Tvůrci se ale zaklínají tím, že jejich humor nepramení z absurdit, které shazují základní zápletku, ale spíše ironie, sarkasmu a shazování žánrových klišé. Nebojí se utahovat si ze známých filmů a her, ale zápletka o Argusově nedobrovolném zachraňování světa by měla mít seriozní základy, takže nebudete mít pocit, že se potácíte od vtípku ke vtípku, ale samotný děj je sekundární.

Kromě toho, že základním stavebním kamenem hratelnosti je akční RPG, hru doplňuje spousta dialogů, o nichž tvůrci prohlašují, že sice ví, že je budete přeskakovat, ale budete se u toho alespoň cítit provinile. S tím se pojí i velké množství vedlejších postav, které by měly být i něco víc, než jen distributoři úkolů a prodejci či výkupčí výstroje. Jednoduše, Zenith vypadá jako nadějné akční RPG, kterému k akci někdo přidal i humor a u příběhové (nebo alespoň dialogové) složky si dal záležet

Kromě rámcového data vydání se tvůrci pochlubili i tím, že mají čtyři nominace na Game Connection America Development Awards a to včetně nejlepšího příběhu. Hra také úspěšně profrčela Steam Greenlightem. Tak uvidíme, jak to Argusovi půjde nejen v oblasti humoru a parodie, ale i samotné hratelnosti.

zdroj: Archiv

Nejnovější články