zdroj: Kepler Interactive

Akční RPG Flintlock: The Siege of Dawn ukázalo záběry z hraní a odkládá se

13. 6. 2022 17:20 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Studio A44, které před čtyřmi lety debutovalo s Ashen, chystá akční fantasy RPG v otevřeném světě Flintlock: The Siege of Dawn. Staré bohy v něm popudily lidské experimenty se střelným prachem a rozhodli se jim učinit přítrž všemi myslitelnými prostředky, přičemž vaším úkolem bude vyhlazení lidstva zabránit.

Zahrajete si za válečnici Nor Vanek, která musí dát znovu dohromady jednotku ženistů a poté s armádou dobýt titulní Město úsvitu. K ruce přitom bude mít arzenál chladných a střelných zbraní spolu s magií, ale i zvířecí společníky.

Flintlock: The Siege of Dawn zdroj: 505 Games   Flintlock: The Siege of Dawn zdroj: 505 Games

V rámci sobotní PC Gaming Show tvůrci předvedli ukázku z hraní, kde se můžete na vlastní oči přesvědčit, jak to celé bude fungovat v akci. Nechybí střelba, sekera, ale ani vrhání roztomilého fenka. Postupem času si budete navíc odemykat různé akrobatické prvky, díky kterým budou souboje ještě akčnější a více vertikální.

Svět Flintlocku je sice zasazením fantasy, což ovšem neznamená, že se A44 neinspirovali reálným světem. Prostředí si hodně půjčuje z jejich domovského Nového Zélandu, zbraně a uniformy zas mají své kořeny v napoleonské éře.

Vedle prvních záběrů z hraní se Flintlocku bohužel nevyhnul odklad – z konce letošního roku se jeho vydání přesouvá na rok 2023 pro PC (Steam a Epic), PS5, Xbox Series X/S, PS4 a Xbox One. Objeví se také v předplatném Xbox Game Pass.

Nejnovější články