Akční hra Earth’s Dawn připomíná Devil May Cry i Dragon’s Crown
zdroj: tisková zpráva

Akční hra Earth’s Dawn připomíná Devil May Cry i Dragon’s Crown

10. 10. 2016 15:15 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Japonská 2D akce Earth’s Dawn vám okamžitě přijde povědomá, pokud jste hráli skvělý kousek od Vanillaware s názvem Dragon’s Crown. Jde o frenetickou akci se silnou vizuální stylizací a RPG systémem včetně craftingu a komb. Právě díky kombům, možnosti žonglovat s nepřáteli ve vzduchu a kombinování zbraní na blízko a na dálku hra připomíná Devil May Cry. 

Earth’s Dawn se odehrává ve světě, kde mimozemšťané zvaní E.B.E. zničili většinu Země. Vaše postava je členem speciální jednotky, která má proti emzákům bojovat, a díky genetickému vylepšení skrze jejich technologie jsou to vlastně nadlidé.

Styl boje je založený na kombech, jejichž řetězení posiluje jejich efektivitu. Úspěšný boj záleží na vaší schopnosti kombinovat střelbu, boj na blízko, komba a rychlý pohyb po prostoru, stejně jako zvládnutí svých speciálních schopností. Hra počítá délku kombo řetězce, což hodně evokuje právě DMC sérii a jiné bojovky.

Velkou roli bude hrát i crafting. Ze zabitých nepřátel vypadávají součástky, které využijete při výrobě zbraní a výstroje. Se vzácnějšími prvky můžete výsledný produkt ještě vylepšit, a kdybyste měli k nějaké zbrani obzvlášť silný citový vztah, můžete ji komplet upgradovat, byť za nemalou cenu.

Podobně fungují schopnosti. Jak získáváte nové úrovně, posilujete schopnosti, kterými daný hrdina disponuje, a odemykáte si nové. K novým se ale dostanete i kombinací stávajících schopností, což je pro japonské hry celkem typický prvek. Díky tomu se dostanete na víc než stovku možných skillů, takže máte v profilaci svého hrdiny velkou svobodu.

Earth’s Dawn by mohla být příjemným překvapením pro fandy frenetické akce s RPG prvky. Na západě hra vyjde pro PS4 už 28. října.

zdroj: Archiv

Nejnovější články