Akční Downward spojuje parkour a biblickou Apokalypsu
zdroj: tisková zpráva

Akční Downward spojuje parkour a biblickou Apokalypsu

27. 5. 2015 13:22 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Parkourové poskakování po otevřeném světě, který prošel událostmi ze Zjevení sv. Jana? To je rozhodně nápaditý a neotřelý koncept, za který je třeba nezávislému studiu Caracal Games opatrně zatleskat. Jejich projekt Downward vypadá rozhodně atraktivně a nestojí za tím jen vizuální zpracování v Unreal Engine 4. Základem je parkourový pohyb v prostředí, jenž vidíte z pohledu vlastních očí.

Právě vnímání prostoru a pohyb po otevřeném světě, kde prim hraje příroda a zbytky civilizace by měly patřit k základním pilířům, o něž se hra opírá. Příběhově se nacházíme ve středověku po roce 1000, ovšem na rozdíl od našeho světa se zde vyplnila apokalyptická vize z Nového zákona a z civilizace zbyly travou zarostlé a pískem zaváté trosky.

Ačkoliv je hra v základu postapokalyptická, nemáme čekat nějaké zombíky či něco obdobného. Váš hrdina je poutníkem, který se vydal na spirituální cestu, která jej povede k odhalení toho, co se vlastně se světem stalo. Hratelnost stojí na parkouru, řešení hádanek, puzzlů a samozřejmě nápaditosti při navigaci světem. Ten je otevřený, takže vás láká k objevování skrytých součástí, tajemství a artefaktů, které se váží k Apokalypse. Autoři slibují i řadu sekundárních činností, ovšem konkrétnější zatím nejsou.

Ostatně ani nemusí, Caracal je malé studio, čítá pět členů a na Downward si berou hodně času. Předpokládaná doba vydání je stanovena na zimu příštího roku a to pro Windows. Časem možná přibude Linux a Mac. Je to tedy běh na dlouhou trať, ale podle prvního teaseru se je nač těšit. Na výsledek si ale opravdu dlouho počkáme. Prozatím nám zbývá, než sledovat oficiální stránky.

Nejnovější články