Adventura Yesterday Origins vás znovu vtělí do role nesmrtelného hrdiny
zdroj: tisková zpráva

Adventura Yesterday Origins vás znovu vtělí do role nesmrtelného hrdiny

13. 10. 2016 17:32 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Zapáleným fanouškům adventur jistě v roce 2012 neušel zajímavý počin Yesterday, který se v listopadu pokračování. To nese název Yesterday Origins a vývojáři z Pendulo Studios vás vezmou na výlet časem společně s nesmrtelným hrdinou Johnem Yesterdayem. V pokračování jeho příběhu se má promítnout i vývoj samotného adventurního žánru, ve kterém se tvůrci pohybují už dvacet let.

Podle popisu vás čeká příběh s více než dvěma desítkami postav, který bude zasazený do lokací rozesetých po celém světě a v odlišných érách. Tématem je totiž nesmrtelnost a příběh hlavních protagonistů Johna Yesterday a jeho drahé polovičky Pauline. Johna totiž poprvé zabila inkvizice v roce 1481 pro podezření z čarodějnictví. Že podezření není tak daleko od pravdy potvrzuje fakt, že John je nesmrtelný.

Má to však jeden háček. Po každé smrti a oživení přijde John o všechny vzpomínky. Lektvar, který z něj udělal nesmrtelného, totiž nefunguje, jak má. To samé se týká Pauline a tak oba v současnosti pátrají po artefaktu, který by jim umožnil proceduru zopakovat, tentokrát už bez nechtěných vedlejších účinků, jako je totální amnézie. Logicky ale nejde po elixíru věčného života jen ústřední dvojice...

Kromě originální zápletky lákají tvůrci na mix thrilleru, detektivky a trochy okultního fantasy. Chybět přitom nebude ani osobitý smysl pro humor. Tvůrci přitom nejsou žádní nováčci. Španělský tým Pendulo Studios je mnohem známější svými pracemi na povedené sérii Runaway. Jejich první hra Igor: Objective Uikokahonia vyšla už v roce 1994.

Yesterday Origins vyjde 10. listopadu na konzole a na PC. V předprodeji stojí 24 eur (tedy necelých 700 korun).

zdroj: Archiv

Nejnovější články