Adventura The Eldritch Cases: Dagon se hlásí k Lovecraftovi
zdroj: tisková zpráva

Adventura The Eldritch Cases: Dagon se hlásí k Lovecraftovi

17. 4. 2014 14:08 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Klikací adventury zažívají sympatickou renesanci také díky vzestupu nezávislých tvůrců, kteří financují své hry před crowdfunding. Na Kickstarteru se nyní objevila The Eldritch Cases: Dagon, hororová adventura, která si bere přímo od mistra žánru H. P. Lovecrafta.

Děj se točí kolem městečka Innsmouth, které ovládá Dagonův řád. Tedy ovládá jej v roce 1927, kdy se The Eldritch Cases: Dagon odehrává, bude to správná retro lovecraftovina. Pracuje na ní Thomas Busse, který ji vytváří ve Wintermute Engine. Na Kickstarteru by rád vybral pouhých dvacet tisíc liber, což je částka mile nízká.

Samotná hra vypadá velmi nadějně pokud patříte mezi fanoušky tohoto žánru – a tím myslím lovecraftovskou mystiku, ne horor obecně. Hlavním hrdinou bude detektiv, který se při honbě za pašeráky alkoholu ocitl jako jediný přeživší v místním sanatoriu, které představuje první překážku v jeho cestě za svobodou a následným zjištěním, co se to vlastně ve městě děje.

Nebude ale jediným hrdinou, přidá se k němu, jako hratelná postava, i zatím neznámá mladá žena, která ze zelenkavé stylizace hry vystupuje svými rusými vlasy. Busse navíc jako zdroj inpirace přímo zmiňuje Broken Sword, z nějž si i půjčuje systém ovládání. Co by mohlo ještě nás zajímat je fakt, že hudbu k The Eldritch Cases: Dagon obstará Jan Kavan z CBE Software. Samotný Busse na hře pracuje už rok a finance z kickstarterového projektu by mu zajistily možnost najmout další externí spolupracovníky.

Nejnovější články