Adventura Kathy Rain čaruje atmosférou a klasickou hratelností
zdroj: tisková zpráva

Adventura Kathy Rain čaruje atmosférou a klasickou hratelností

9. 5. 2016 10:28 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Retro kabátkem a podmanivou atmosférou se na Steamu, GOG a Humble Bundle prezentuje čerstvě vydaná point and click adventura Kathy Rain. Titulní hrdinka se v sedle motorky vydává s balíčkem cigaret a papírovým blokem do světa zjistit, za jakých okolností zemřel její dědeček Joseph Rain. Stylem hra evokuje adventury starého střihu a má v sobě trochu z ducha Full Throttle. A navíc si hru můžete vyzkoušet před koupí v demu.

Středobodem děje je Kathyino domovské městečko a objevování jeho záhad. Kathy je čerstvě vystudovaná žurnalistka, a tak její návrat do rodného hnízda starousedlíci vnímají spíše negativně. Nepomáhá ani fakt, že mnoho obyvatel končí s diagnózou psychického narušení.

V atmosféře nedůvěry musí Kathy zjistit, co se s jejím dědečkem vlastně stalo. Jak se zdá, starý Rain před lety něco objevil. To něco jej psychicky zdeptalo a proměnilo v trosku v invalidním vozíku a na Kathy je, aby vykopala dávno pohřbenou událost.

Celkem ve hře najdete 4 tisíc řádek dialogů a kompletní dabing, nad jehož natáčením dohlížel Dave Gilbert z Wadjet Eye Games. Kathy Rain prostě působí jako poctivá příběhová adventura, která potěší všechny fanoušky tohoto žánru. A ačkoliv nepochází ze stáje Wadjet Eye Games, ale jde o prvotinu týmu Clifftop, zdá se podle prvních reakcí, že se povedla stejně jako tituly od Wadjetů.

zdroj: Archiv

Nejnovější články