Adventura Dead Synchronicity se inspiruje u Broken Swordem i P. K. Dickem
zdroj: tisková zpráva

Adventura Dead Synchronicity se inspiruje u Broken Swordem i P. K. Dickem

13. 3. 2014 13:45 | Novinky | autor: Ladislav Loukota |

Adventura Dead Synchronicity: Tomorrow Comes Today slibuje skvěle znějící staromilský point and click koncept kombinovaný s dystopickou sci-fi. Má to ale jeden háček, teprve se na ni vybírá na Kickstarteru. Vedle zaběhnutého herního žánru vývojáři Fictiorama Studios nabízejí i dystopickou atmosféru a zápletku řešící ztrátu paměti, smrtící nemoc, časoprostorové hrítky a rozpad celé společnosti. Nebo tak nějak.

Svět Dead Synchronicity bude částečně otevřený s možnostmi vrátit se do už navštívených lokací. Hra je inspirovaná klasickými dílky jako Broken Sword či Secret of Monkey Island, krom toho však vývojáři sázejí i na solidně znějící příběh, pro změnu inspirovaný jmény jako Joseph Conrad, P. K. Dick či Terry Gilliam. Z uvedených jmen zřejmě jasně vyplývá, proč mají vývojáři problém zápletku vysvětlit jednoduše.

Ve světě Dead Synchronicity v zásadě došlo na globální pandemii jakési nemoci, která nakažené obdaruje nadlidskými kognitivnímí schopnosti, ale zároveň je rychle přivádí ke smrti. Vše začalo po vlně přírodních neštěstí, které lidstvu odebraly přístup ke zdrojům energie, což mělo jako bonus za následek vznik totalitářských států rozkládajících se mezi postapokalyptickou pustinou. Aby toho nebylo málo, blíží se i titulní událost "dead synchronicity", po níž se rozpadne i sám čas. Právě tomu však bude moct zabránit hráčova postava.

Ačkoliv námět zní spíše jako kříženec mezi dílem Futuramy říznutým epizodou Doctora Who, Dead Synchronicity slibuje "dospělý obsah" a "temný, krví nasáklý příběh". Přirovnáními vývojáři hru popisují jako kombinaci "Guybrush + Mad Max + 12 opic". Dead Synchronicity rozhodně není žádným megalomanským projektem, aktuální video je ostatně teprve první ukázkou hratelnosti. Za půl dne vývojáři vybrali desetinu celkem malé požadované částky 45 tisíc dolarů. Úspěšnost kampaně tak momentálně rozhodně není zaručena. Podaří-li se peníze získat, měli bychom se Dead Synchronicity dočkat na PC, Macu a tabletech. Na homepage hry je vyvěřeno i alfa demo hry, takže můžete posoudit, zda si vaše peníze daný projekt zaslouží.

Nejnovější články