Adaptace novely The Thirty-Nine Steps vyjde v březnu
zdroj: tisková zpráva

Adaptace novely The Thirty-Nine Steps vyjde v březnu

4. 1. 2013 14:30 | Novinky | autor: Adam Homola |

Netradiční a originální kočkopes mezi hrou, knihou a interaktivním příběhem, The Thirty-Nine Steps, má konečně datum vydání. 15. března bychom se ho měli dočkat na PC, Macu a iPadu, jak prozradili tvůrci Polygonu. 39 stupňů bude jakýmsi interaktivním hybridem knihy a adventury, podle stejnojmenné špionské novely Johna Buchana z roku 1914, která inspirovala Alfreda Hitchcocka k natočení filmové adaptace. Ta se v kinech objevila v roce 1935.

Sami tvůrci nedefinují The Thirty-Nine Spes jako hru, film, knihu, nebo nějaký mix všeho. Prý to není ani gamifikace literatury, jako spíše její kontextualizace. Tvůrci nebudou původní knihu překlápět do “hry” jedna ku jedné, ale některé pasáže, které jsou v knize pouze zmíněny, se mohou dočkat rozšíření, například ve formě krátkého klipu. Taková citlivá dekonstrukce sto let starého díla.

Pokud původní knihu nebo Hitchcockův film znáte, mohlo by pro vás být zajímavé podívat se na staré dílo novýma očima a trochu jinak. Konkrétně skrze engine Unity a celý ten zážitek by vám měl zabrat šest až sedm hodin. A aby těch netradičních věcí nebylo málo, tak každou verzi hry dostane na trh jiný vydavatel. O krabicovou PC verzi se postará Avanquest, o digitální PC verzi KISS, a iOS a Mac si vezme na starosti Faber and Faver.

Nejnovější články