A Story About My Uncle mixuje first person pohled, puzzle a plošinovku
zdroj: tisková zpráva

A Story About My Uncle mixuje first person pohled, puzzle a plošinovku

24. 1. 2014 15:30 | Novinky | autor: Adam Homola |

Máme tu další studentský projekt, který se vymanil ze “školních lavic” a bude z něj plnohodnotná hra. A Story About My Uncle udělala hrstka studentů v roce 2012 na Södertörn University ve Švédsku - hra byla dokonce nominována na Game of the Year ve Swedish Game Awards 2012. Tehdy to byl ovšem malý prototyp, který se proměnil na hru a vyjde na Steamu. Devět studentů se totiž rozhodlo založit vlastní herní studio Gone Norh Games.

Netradiční název prototypu zůstal i plné hře, která má být logickou first person záležitostí se spoustou plošinovkových sekvencí. Na pravé ruce má hlavní hrdina jakousi věc, díky níž se může přitahovat k určitým objektům. Video z dva roky starého prototypu vám napoví, jak se bude A Story About My Uncle asi hrát:

...

O příběhu se zatím neví prakticky nic - vžijete se ale do role chlapce, který hledá ztraceného strýce. O vydání hry se postará studio Coffee Stain, které studentské skvadře z Gone Norh Games helfne i s dokončením vývoje.

“Demo A Story About My Uncle udělalo jen pár studentů na univerzitě a když za námi přišli v létě s tím, abychom jim to pomohli dodělat a vydat, tak jsme byli skeptičtí. Raději hry děláme od začátku a nejsme klasický vydavatel. Když jsme si ale A Story About My Uncle vyzkoušeli, hned jsme byli pro!,” napsali Coffe Stain Studios na svém webu a pochvalují hlavně pohyb, který prý působí hodně unikátně a je klíčovou součástí hry.

Některé prvky volného pohybu přirovnali k používání Ninja Rope ve Worms, jen je to zde v pohledu z vlastních očí a v prostředí, které má být unikátní a plné záhad. Hra by měla na Steamu vyjít ještě letos, až ji Coffe Stain společně s Gone North dodělají. V galerii najdete i několik prvních obrázků a víc samozřejmě prozradí video, byť pochází z původního prototypu a ne z aktuální verze hry.

Nejnovější články