České obchody naznačují cenu Wii U v ČR
zdroj: tisková zpráva

České obchody naznačují cenu Wii U v ČR

18. 9. 2012 13:19 | Hardware | autor: Petr Poláček |

Z oficiálních zdrojů zatím ceny dvou oznámených variant konzole Wii U pro ČR neznáme, jistou představu o cenové hladině si však můžeme udělat z cen u předobjednávek v tuzemských internetových obchodech, kde jsou uvedeny. Zatímco Xzone nabízí základní verzi Wii U v předobjednávce za 7 790 Kč a prémiovou verzi za 8 790 Kč, český Game nabízí základní verzi v předobjednávce za 7 900 Kč a prémiovou verzi za 8 900 Kč.

Jelikož jde o předobjednávky, mohou se finální ceny ještě krapet lišit, ale není to příliš pravděpodobné. Ceny totiž v obou případech víceméně odpovídají (plus mínus pár stovek nahoru a dolů) ceně obou verzí Wii U ve Velké Británii (viz Amazon) a jinde v Evropě. Výše, než jsou momentálně nastaveny předobjednávky na Xzone a Game, tedy finální a oficiální MOC stanovená Conquestem pravděpodobně nepůjde, očekávat lze maximálně snížení, které už ale bude závislé na rozhodnutí každého jednotlivého prodejce.

Jen pro úplnost ještě uvedu složení základní a prémiové verze Wii U a dodám, že si k Wii U budete dle slov šéfa amerického Nintenda (Reggie Fils-Aime) moci připojit přes USB libovolný externí disk a používat ho jako regulérní uložiště. Těch 8 nebo 32 GB tak nemusíte de facto brát v potaz, protože nějakou tu 4, 8 či 16 GB flashku má doma snad každý, o nějakém tom externím disku nemluvě.

Základní verze Wii U: 8GB flash paměť, bílá barva, jeden tablet ovladač, dotykové pero pro tablet ovladač, HDMI kablík, AC adaptéry.

Prémiová verze Wii U: 32 GB flash paměť, černá barva, tablet ovladač, dotykové pero pro tablet ovladač, HDMI kabel, AC adaptéry, dokovací stanice a stojánek pro Wii U GamePad, stojánek pro konzoli Wii U, senzorová lišta, Nintendo Land, členství v Nintendo Network Premium.

Nejnovější články