Válka Severu proti Jihu znovu ožívá ve strategii Ultimate General: Civil War
zdroj: tisková zpráva

Válka Severu proti Jihu znovu ožívá ve strategii Ultimate General: Civil War

17. 7. 2017 17:55 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

O Ultimate General: Civil War psal Aleš v listopadu loňského roku (článek). Tehdy se hra připravovala na vstup do předběžného přístupu, ve kterém měla pobýt 2 až 4 měsíce. Jak už to ale s předběžnými přístupy bývá, hra si tam nakonec pobyla mnohem déle. Čekání na plnou verzi je však u konce, a každý fanda americké historie a propracovaných RTS se může pustit do jednoho z nejkrvavějších amerických konfliktů.

Název hry napovídá hned dvě věci. Zaprvé, jedná se o již druhou hru s názvem Ultimate General. Ta první měla podtitul Gettysburg a soustředila se logicky na bitvu u Gettysburgu, která proběhla v roce 1863 v rámci americké občanské války. Zadruhé, podtitul hry dává najevo, že tentokrát se nepodíváme jen do jedné bitvy, ale prožijeme celou občanskou válku od počátku v roce 1861 do konce v roce 1865.

Tvůrci z Game-Labs využili vlastní systém ultimátního generála a postavili kolem něj celý konflikt. Pro vás to znamená obsáhlou kampaň za obě strany – Unii a Konfederaci – čítající v každém případě 14 obrovských bitev a 24 menších, leč stále významných střetů. Dohromady jde o 76 různých misí, které by měly vystačit na stovky hodin, zvláště díky několikadenním bitvám, které si ukousnou spoustu hodin vašeho času.

zdroj: Archiv

Ultimate General: Civil War klade důraz na zkušenosti vašich vojáků, které se přenáší mezi jednotlivými bitvami. S narůstajícími zkušenostmi se zvyšuje schopnost přežít a v případě velitelů i možnost velet větším oddílům – od brigád přes divize až ke sborům. V pozdější fázi konfliktu mohou bojiště čítat statisíce nejprve živých, později pravděpodobně mrtvých těl.

Je přitom jen na vás, v jakém měřítku se vrhnete do čela velení. Můžete rozdávat rozkazy každé jednotce zvlášť, nebo jedním tlačítkem přikázat celé armádě útok a sledovat, jak si s tím pokročilá AI poradí. Nebo se můžete pokusit vymyslet vlastní manévry, namalovat je přímo do mapy a doufat, že se s tím velitelé nějak popasují.

V každém případě chcete dosahovat vítězství. Úspěchy v bitvách vám zvedají reputaci, která otevírá nové možnosti, více vojáků a podobně. Když se vám nebude dařit, začnete ztrácet reputaci, až třeba ani nebudete schopni dosáhnout byť jediného vítězství. Ultimátním cílem kampaně je dobytí Washingtonu ze strany Konfederace a Richmondu ze strany Unie. Zda se vám to povede, závisí jen a pouze na vás, vašich schopnostech a rozhodnutích v kritických situacích.

Zdá se, že Ultimate General: Civil War kráčí v kvalitních stopách svého velice úspěšného předchůdce (u nás osmička) a díky pokrytí celé občanské války by mohlo jít o slušnou porci obsahu navíc. Hra je k dispozici na Steamu za 28 euro.

Nejnovější články