V půvabné anime plošinovce Forgotton Anne čelíte ponožkám a starým foťákům
zdroj: tisková zpráva

V půvabné anime plošinovce Forgotton Anne čelíte ponožkám a starým foťákům

16. 5. 2018 10:45 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Krása některých her leckdy působí jako z úplně jiného světa. Přestože nejsem žádný velký fanda japonských kreslených příběhů, jejichž vizuální stránku přijala za svou kouzelná adventura Forgotton Anne, jsem v tomto případě jednoduše unešený. A ztracený ve svých představách, podobně jako se zapomenuté předměty ztrácí v tajemné říši, jejíž správu máte na starost.

Zapomenuté věci jako osamělá ponožka, vysloužilý fotoaparát, jednou přečtené dopisy či staré hračky v této Zapomenuté zemi ožívají a jednoho ne moc krásného dne se rozhodnou vzbouřit. Pokud situaci nevyřešíte, hrozí vám, že se vám kontrola nad magickou říší vymkne z rukou a všechno zapomenuté se navrátí do světa lidí. Včetně vás. A to nechcete.

Nečekejte ale žádnou akční hratelnost (i když si tu nějaký opravdu neopatrný člověk zapomněl dokonce pistoli). Plošinovkování se nese v poklidném duchu vyprávěného příběhu. Spíš než na zabíjení oživlých předmětů se připravte na hopsání, lehké řešení hádanek a hlavně časté volení mezi dvěma možnými cestami, které ovlivní průběh revoluce.

zdroj: Archiv

Ale samotného mě překvapuje, jak mě v případě Forgotton Anne hratelnost vůbec nezajímá. Chci se na tu nádheru prostě jen koukat, vyslechnout si příběh, zasmát se rádoby drsným ponožkám a sem tam tedy zasáhnout a ohnout děj k mojí radosti.

Pokud vám Forgotton Anne podobně učarovala, není nic jednoduššího než rozkliknout Steam a zapomenout na chvíli na čas. Co na tom, že nejde zastavit. Hlavně ho pak zase najděte.

Nejnovější články