Útěkáři Vincent a Leo z kooperační A Way Out se představují v novém traileru
zdroj: tisková zpráva

Útěkáři Vincent a Leo z kooperační A Way Out se představují v novém traileru

8. 12. 2017 18:29 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Opravdu dobrých kooperačních her dneska nevychází mnoho, a těch s gaučovou kooperací vychází ještě míň. Tituly, které jsou k tomu ještě primárně zaměřené na příběh, byste pak spočítali na prstech jedné ruky. A Way Out má být přesně tímhle titulem – a pozor, nejlépe si ho prý vychutnáte s někým, koho dobře znáte.

Oznámení A Way Out bylo jedním ze světlejších momentů letošní prezentace Electronic Arts na E3. Zajímavě vypadající lineární kooperativní akční hry pro dva hráče se přece jen neoznamují každý den. Původně se zdálo, že půjde jen o samotný příběh útěku z amerického vězení, nový trailer ale ukazuje i boj o přežití v přírodě nebo loupež na benzínové stanici.

Poměrně unikátní vlastností A Way Out je to, že jde hrát jen a pouze ve dvou – s parťákem se ujmete dvojice kriminálem zocelených drsňáků, Vincenta a Lea. Leo je z nich ten namyšlenější a neváhá sáhnout k násilí, Vincent se snaží problémy řešit spíš s rozvahou domluvou. Podle šéfa vývoje Josefa Farese, který má za sebou taktéž kooperativní adventuru Brothers: A Tale of Two Sons, byste ideálně měli opravdu hrát v jedné místnosti, ale není to podmínkou.

zdroj: Vlastní

Pokud tedy například nemáte kamarády v místě bydliště, můžete hrát v online módu. Dokonce jsou vývojáři z Hazelight Studios natolik spravedliví, že k hraní přes internet potřebujete pouze jednu kopii hry pro oba dva hráče, stejně jako kdybyste sdíleli společný gauč. Což je rozhodně sympatický krok. Do eskapád dvojice kriminálníků se po utvoření vaší vlastní dvojice můžete vrhnout už na jaře, datum vydání je stanovené na 23. března pro PC, PS4 a Xbox One.

Nejnovější články