Stojaté lednové vody čeří dnešní vydání temného strategického RPG Blackguards 2
zdroj: tisková zpráva

Stojaté lednové vody čeří dnešní vydání temného strategického RPG Blackguards 2

20. 1. 2015 19:47 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Může se sice zdát, že všechny zajímavé hry začnou vycházet až letos v březnu, ale dnešní vydání strategického RPG Blackguards 2 ukazuje, že hráči, co všechno stihli dohrát během Vánoc, se nemusí na začátku roku 2015 nudit. Jednička zabodovala temnou atmosférou, propracovanými pravidly RPG systému Das Schwarze Auge (The Dark Eye) a překvapivým zaměřením na konkrétní postavy, což je motiv, který hodlá dnes vydané pokračování dále rozvíjet.

Mám sice pocit, že hovořit v případě Blackguards 2 o pokračování je mírně nadnesené, protože z výčtu všech úprav a novinek mám pocit, že jde spíše o datadisk. Na druhou stranu chybělo první hře jen málo, aby byla opravdu výborná, což může právě pokračování-nepokračování zařídit.

Blackguards 2 opět staví do centra pozornosti dva stěžejní prvky - tahové souboje a příběh hrdinů, kteří rozhodně nekonají pouze dobro. Právě naopak. Příběhově se má dvojka posunou více do roviny šílenství, což názorně demonstruje následující trailer.

zdroj: youtube.com

V následujících dnech můžete čekat recenzi PC verze Blackguards 2, která vás na Steamu vyjde dočasně na 26,99 euro, zatímco na GoG na 27,09 euro. V obou případech získáte hru se slevou, která ale vychází mírně výhodněji na Steamu. Je to rozdíl několika korun, ale kdo šetří, má za tři, nebo tak nějak.

Nejnovější články