S nosorožcem v zádech. Adventura The Journey Down nabídne hádanky, reggae a spoustu bizarností
zdroj: tisková zpráva

S nosorožcem v zádech. Adventura The Journey Down nabídne hádanky, reggae a spoustu bizarností

7. 8. 2017 17:42 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Trojdílné adventurní dobrodružství The Journey Down v klasickém point-and-click stylu v opravdu, ale opravdu netradiční grafice si drží vysoká hodnocení díky své neotřelosti. První část byla, zdá se, hodně dobrá. Vyvolala spoustu otázek, na jejichž část odpověděla ještě lepší dvojka, která vyvolala další spoustu otázek. Na ty za měsíc a půl odpoví závěrečná třetí část.

The Journey Down se točí kolem hlavních postav Bwana, Kita a Liny, kteří všichni vypadají jako masky afrických kmenů. Společně se vydávají na strastiplnou cestu plnou konspirace, která zastírá pravdu o takzvaném Underlandu, kapitánovi Kaonandodo, stromě Asili, společnosti Armando Power a dalších postavách či místech.

Hra je to bizarní v opravdu každém ohledu – příběh je ztřeštěný, grafika nevšední, postavy podivné, přízvuk legrační, hádanky zapeklité, situace humorné, hudba odpovídající. Zkrátka zažijete atmosféru kterou v žádné jiné hře nepotkáte.

zdroj: Archiv

Třetí epizoda, která vychází již 21. září na Steamu, uzavře tuto šarádu a jednou pro vždy zodpoví všechny ty otázky, které by vás mohly trápit dlouhé tři roky od vydání druhé epizody nebo dokonce celých pět let od vydání té první. Doprovodný trailer sám o sobě vyvolává spoustu otázek – proč nás honí nosorožec, kam jedeme s tak absurdně obřím kamionem a proč nás u toho pronásleduje policie?

Jen doufám, že během těch pár hodin stihnou tvůrci ze SkyGoblin zodpovědět naprosto vše. Pokud vás The Journey Down minula, můžete si její první díl pořídit za 9 euro (Steam), zatímco dvojka vás vyjde na 11 euro (Steam). Společně se dají koupit v bundlu za 15 euro, tedy s příjemnou 25% slevou.

Nejnovější články