Resident Evil a novinky od Activision & Bioware
zdroj: tisková zpráva

Resident Evil a novinky od Activision & Bioware

26. 11. 2010 13:50 | Novinky | autor: levis |

Dopoledne se sešly tři další indicie o hrách, které budou oznámeny na prosincovém předávání cen Video Game Awards. Vezměme to pěkně popořadě: nejprve Spike TV zveřejnila video-upoutávku, která na první pohled neslibuje nic zásadního, fanouškům se však po detailním rozboru individuáních framů podařil husarský kousek. V sedmé vteřině nového videa totiž na okamžik probleskne druhý obrázek z řady tzv. "infikovaných" teaserů, z nichž ještě jeden do 11. prosince uvidíme. Navzdory původním očekáváním ale zřejmě nejde o pouták na nové Left 4 Dead, jak jsme si mysleli původně, nýbrž další díl ze série Resident Evil.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Vedle nápisu, který nabádá "zůstaňte naživu, zůstaňte obezřetní a nahlašte symptomy", se totiž skví známé logo Biohazardu, což je vedle zjevného grafického symbolu zároveň názvem série Resident Evil v domovském Japonsku. Teď už je jenom otázka, zda dostaneme další plnohodnotný díl či nějaký off-spin. Jako možnost se nabízí třeba utajované Resident Evil: Raccoon City, což má být hra vznikající ve studiích Slant Six, tj. na jednu stranu autorů několika titulů pro PSP, zároveň ale i vývojářů SOCOM: Confrontation pro PlayStation 3. Začíná to být opravdu napínavé - a teď se podívejme na novinky od Activision a BioWare.

Activision dnes zase spustili teaser stránku s názvem Murder Your Maker (Zavražděte svého tvůrce), odkazující právě na nějakou novou hru, jež bude odhalena na předávání cen VGA. Silueta odvráceného muže s plešatou hlavou instinktivně vyvolá asociace s Hitmanem, jenže to je dnes už značka příslušící konkurenčnímu Square Enix. Někteří hráči proto tipují spíše Prototype 2, k čemuž by se hodil i uvedený slogan. Prvního dílu se nakonec prodalo přes dva miliony kusů, což by na pokračování mohlo stačit - akorát že původní vývojářský tým dnes pracuje na nové hře se Spider-Manem.

A do třetice všeho dobrého: Bioware na svém Facebooku zveřejnili další binární kód ze série náznaků, které si hráči často vykládají jako předznamení multiplayerového spin-offu ze série Mass Effect. Po dekódování ale kód ukazuje na webovou stránku s obrázkem největších hitů britské rockové kapely Clash. Minulý obrázek odkazoval na webové stránky Britské tajné služby, takže nějaká "anglická" spojka v té nové hře od BioWare určitě bude.

Nejnovější články