Remasterovaná verze skvělé strategie Valkyria Chronicles vyjde v květnu
zdroj: tisková zpráva

Remasterovaná verze skvělé strategie Valkyria Chronicles vyjde v květnu

9. 3. 2016 10:55 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Remasterovaná verze Valkyria Chronicles vychází na PS4 17. května v digitální i krabicové verzi. Fyzické balení hry nabídne krom hry dvaatřicetistránkový art book a oboustranný plakát velikosti A3. SEGA u příležitosti oznámení data vydání zveřejnila i nový trailer o fiktivním konfliktu, připomínajícím druhou světovou válku, ve kterém se děj povedené strategie odehrává.

Valkyria Chronicles Remastered ve verzi pro PS4 bude obsahovat veškerá dosavadní rozšíření, vylepšenou grafickou stránku podporující 1080p rozlišení při šedesáti snímcích za vteřinu a samozřejmě také ovládání uzpůsobené novějšímu DualShocku. Žánrově se ale samozřejmě stále jedná o původní originální mix strategického tahového RPG, do nějž tvůrci zakomponovali realtime akční složku.

Je navíc zajímavé sledovat tuto renesanci Valkyria Chronicles. Ta totiž finančně příliš neuspěla, její pokračování vyšlo už jen na PSP a třetí díl se ani nedočkal anglické lokalizace. Jenže vydání na PC ukázalo, že originální systém je pořád stejně atraktivní a zájem by o něj měl být i u novopečených majitelů konzole od Sony, tedy na PS4. Což je dobrá úvaha, protože prvky, jimiž hra excelovala nijak nezestárly a technická péče věnovaná remasteru by měla ohladit díry, jež ve vizuálu vyhlodal zub času.

Třeba se pak dočkáme i nového dílu, který zase zamíří na velké platformy a především bude pracovat se stejnými prvky, protože Valkyria: Azure Revolution má k prvnímu dílu hodně daleko.

zdroj: Archiv

 

Nejnovější články