Pusťte se do záchrany kouzelnického světa v Harry Potter: Wizards Unite
zdroj: tisková zpráva

Pusťte se do záchrany kouzelnického světa v Harry Potter: Wizards Unite

24. 6. 2019 11:28 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

I když bych mnohem radši viděl cokoliv oficiálního ohledně nového RPG ze světa Harryho Pottera, z nějž minulý rok unikly tyto záběry, o víkendu spuštěná AR hra Harry Potter: Wizards Unite od tvůrců Pokémon GO můj hlad po kouzelnickém světě na pár dní ukojí. Popadněte telefon a vyrazte do ulic! Ikonické postavy a magické předměty totiž potřebují vaši pomoc.

Kouzelnický svět hry Harry Potter: Wizards Unite postihla takzvaná Kalamita. Nikdo neví, kdo ji způsobil, ale proklela prakticky vše kouzelné, rozesela to po našem světě a uvěznila zaklínadlem. Na vás, hráčích celého světa, je záchrana Hagrida, profesorky Prýtové, Klofana a prakticky všeho, co znáte z filmů a knih o Harrym Potterovi.

Stejně jako v Pokémon GO je po našem reálném světě rozeseta spousta aktivit, kterým se při chůzi do práce (ale i jízdě, když odklepnete, že neřídíte) můžete věnovat. Například můžete zaskočit do jedné z mnoha hospod (nemusíte nutně dovnitř) a doplnit si tak energii, kterou čerpáte třeba při zahánění hadů ohrožujících mláďata jednorožců.

Útoky na mnohé nepřátele, odemykání zámků, odstraňování pavučin atp. provádíte hůlkou, kterou zastupuje váš prst, jímž se snažíte okopírovat tvar kouzla co nejpřesněji v co nejkratším čase. Kromě hospod a skleníků, ve kterých dostanete náhodné suroviny pro přípravu lektvarů, můžete zavítat do pevností, ve kterých plníte postupně náročnější výzvy patro po patru.

zdroj: Archiv

Za spoustu úkonů sbíráte zkušenosti a levelujete svou postavu, zároveň se vám plní encyklopedie zachráněnými postavami a předměty, které dále otevírají truhličky se surovinami, energií, nebo třeba klíči, kterými s pomocí chůze odemykáte přenášedla. Ta vás okamžitě dostanou k dalšímu eventu.

Harry Potter: Wizards Unite žene kupředu příběh, ve kterém jako agenti organizace Statute of Secrecy Task Force (Skupina pro zachování Zákona o utajení) založené Hermionou Grangerovou pomáháte osvobodit začarované kouzelníky. Příběh se posouvá plněním specifických úkolů, které po vás požadují ujít určitou vzdálenost, vyvolat několik kouzel, připravit lektvar a tak dále.

Nechybí ani customizace vaší postavy. Na svůj portrét můžete přidat klobouk, brýle, jizvu, šálu některé z kolejí, Hagridovu hřívu. Vytvoříte si i vlastní hůlku. Hra je samozřejmě prošpikovaná mikrotransakcemi, ale ze své chabé hodinky zatím nemohu posoudit, jak moc budou nevyhnutelné.

Harry Potter: Wizards Unite zdroj: tisková zpráva

V nabídce je toho ještě mnohem víc. Na šesté úrovni se odemykají profese, jsou zde komunitní výzvy, spojování se s přáteli, plnění denních výzev… Jen si dejte pozor na objem stahovaných dat. Hra se vám totiž z obchodu nestáhne celá, ale bude se postupně stahovat během hraní.

Pokud byste radši stáhli všech 3 300 MB přes wi-fi, pak zamiřte do nastavení (nejprve kufřík dole uprostřed, pak ozubená kolečka v levém horním rohu), kde jako předposlední možnost v seznamu vyberete stažení všech assetů naráz.

Harry Potter: Wizards Unite se nedá upřít hezký vizuální styl a potterheady potěší přítomnost spousty starých známých. Vše je v encyklopedii opatřeno popiskem, takže si případně i rozšíříte znalosti. Hra možná nebude trhat rekordy jako Pokémon GO, ale zatím mi poskytuje očekávanou zábavu.

Nejnovější články